Луната се увеличава (до 17 юни).

Днес отбелязваме Световния ден за опазване на околната среда.

През последните години сме свидетели на мащабни природни катаклизми и стихии, които не са пощадили нито един континент и държава, водещи до драстични опасни последствия в планетарен аспект и сериозни климатични промени, които могат да бъдат обрисувани само по един-единствен начин за планетата земя – екокатастрофа.

Сякаш Земята ни кара да се замислим дали не е настъпило времето, в което тя като че ли търси начин „да се отърси“, да се освободи от едни впили пипалата си експлоататори и рушители на живата й плът – природа, богатства, животински и растителен свят. За съжаление, световната история от началото на човешката цивилизация до наши дни показва, че човечеството е изправено пред прага на самоунищожението, унищожавайки единствения си засега дом – Земята, въпреки че някои осъзнават, а други не тази заплаха.

Но явно в дуалния свят, който не случайно е сътворен на земята, винаги има два генерални избора пред човека – да се подчини на егото, на материалното и желанието за все повече и повече придобивки или да се грижи за общото благо в името на съхранението на земята и нейните природа и богатства за бъдещите поколения и Вселената, на която тя принадлежи.

А това е грижа и за душата, ако вярваме, че тя отново би могла да се върне на тази планета.

Но това не се случва и хората вместо да се обединят в името на опазването, облагородяването и процъфтяването на всичко на земята, те водят войни, избиват се помежду си именно в името на все повече материални придобивки, свързани отново с природните богатства на планетата; намират си поводи не за единение, а за разединение – военни, национални, етнически, религиозни, политически и икономически противоречия, бедни и богати и т.н., на основата на които да се противопоставят и да се унищожават.

И какво трябва да очакваме от Земята, Космоса, Създателя в тази ситуация? Да приветстват хората, че са толкова изобретателни в експлоатацията и разрушението й? Да ги възнаградят за всички тези „заслуги“?

Днес, в деня на „материята“ и „човека“ с ключово число 5, на Любовта и Венера 6 и в деня на Светлината и нейния Източник - Бог 1, при това два пъти (5+6=11), то е време да спрем, да се замислим и да продължим с прозрението на Духа 11, който единствен е в състояние да ни дари с нужното ни просветление, идентично с числото на Любовта 6!

Автор: Suny Lambroso