Автор
Десислава Недева

Днес луната съвпада с Лилит и сексът придобива нови измерения

Новолунието, което се случва днес ще бъде точно на два градуса отстояние от Лилит в знака на Овена и ще остави своя мистичен отпечатък върху събитията, които се случват на Земята.

Коя всъщност е Лилит?



Лилит е известна и с името Черна Луна в астрологичната терминология и се споменава още в езотеричните творби на Айви Голдщайн. Там тя е описана като етеричното второ тяло на Луната, тъй като реално не съществува планета или астероид с тази треактория, но е твърде вероятно някога да е имало и в момента да е останало само неговото енергийно влияние.

В ореола на Лилит винаги витае нещо вещерско, магично, мистично и както искате още го наречете, но със сигурност е трансцендентално и нетипично. Щом някоя планета съвпадне с Черната Луна, тя неминуемо придобива езотеричен характер и нищо не се проявява в обичайната си форма. Името Лилит идва от гръцката митология и се свързва с идеята за женски демон, който черпи енергия от мъжете, с които се съвокуплява. В еврейския фолклор Лилит е първата жена на Адам, която е създадена от същата глина като него, съответно двамата притежават равни права и когато тя отказва да му се подчини, е принудена да напусне Райската градина завинаги. Ето защо символиката на Черната Луна се корени в сексуалната енергия, която може да съществува в много измерения. Най-точният пример, който може да се даде, е практикуването на тантричен секс, който служи не само за удоволствие, но и за достигане на върховно блаженство, което включва и разширяване на съзнанието чрез съчетаване на мъжката и женската енергия в едно цяло.



Когато Луната съвпадне с Лилит, ние придобиваме една лекота, с която идентифицираме и управляваме своите и чуждите емоции. Всичко, което изживяваме в този момент, е някак по-истинско и наситено с чувства и знакови моменти на проникновение.

Несъмнено откровението, което носи със себе си Черната Луна, ни изстрелва в нови измерения, за да достигне до най-дълбоко заровените ни тайни и страхове, да ги извади на повърхността и да ги излекува. Веднъж постигнали това изцеление, ние вече ще притежаваме силата да контролираме емоциите си, с което ще си осигурим един неизчерпаем източник на енергия.

Четете още: Венера секстил Нептун сбъдва еротичните ни фантазии