Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес нещо специално се случва в живота ни - Меркурий е в съвпад с Венера

Днес февруари Меркурий влиза в съвпад с Венера. И двете планети са бързи, така че бързо ще отмине и тяхното влияние.

При този аспект в човек се събужда любов към всичко прекрасно и хармонично. Започва да ни привлича към природата, красиви картини, интерес към различни изкуства, към хубавата музика, красивите вещи, предмети, дрехи, които можем да си купим. Този транзит има като цяло приятен, но мек ефект. Вероятно ще бъдете в хармонично и обичливо настроение, което е чудесно за тих и спокоен уикенд или един мързелив ден за гледане на филми.
Хората мислят повече за своите идеали и са склонни да виждат доброто в другите, нещо, което прави комуникацията по-позитивна и приятелска. Засилва се стремежът да се погрижим за външният си вид, да станем по-привлекателни. Сега най-лесно може да направим добро впечатление.
Аспектът стимулира поетичното и артистично чувство у всеки. Създава дружелюбно и приятелско отношение. Събужда се романтичната страна и интереса към противоположния пол. Ставаме мили и обаятелни, нежни и мечтателни, засилва се стремежът към пълноценен живот. Съвпадът на Меркурий с Венера подпомага позитивното мислене. Този транзит засяга главно ума, не толкова чувствата, дава способността интелектуално да оценяваме красотата около нас.


Този планетен съвпад прави приятен денят, в който можете да оцените удоволствието и компанията на други хора. Много е благоприятно да се социализираме. Хората, които срещате и разговорите, които имате, ще бъдат по-приятни от обикновено. Общуването върви лесно и приятно, разговорите са леки и забавни, засилва се дар словото. Подходящо време за писане на любовни писма и себеизразяване. Мнозина се решават сега да споделят на близки хора какво чувстват, какво желаят.
Полезен аспект за научни изследвания, за финансови или бизнес въпроси. Търговците лесно могат да ви омаят и убедят да си купите от тяхната стока. Благоприятно е за преговори и сделки – сега ще преминат с по-малко трудности, с готовност за компромиси. Също така хората стават по-възприемчиви към чувствата на другите, което помага да се постигнат споразумения.

Четете още:

Кои зодии ще срещнат любовта на живота си през февруари