Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Драцена - растението на Козирог

Растенията на Козирога помагат да се придобият качества като устойчивост, организираност и стабилност, за придвижване по професионалната стълбица, затова често такива растения се слагат в офисите и ги използват шефовете като талисман за успешна работа. Те очистват атмосферата на помещението, подобряват емоционалното и физическото състояние. Сатурн, който е господар на знака Козирог, не търпи нищо излишно. Затова, който иска да има хубава фигура и да се раздели с някой друг килограм, е добре да има от цветята на Козирог около себе си.

Едно от растенията на Козирога е драцена деремензис. Тя идва от Африка и Азия и се радва на голям успех в цял свят. Наброява 150 вида. Драцената е бавно растящо листно-декоративно цвете, достигащо на височина до 1,20см. Най-добре е да изберете прозорец за изток или запад за тях. Видовете с тъмни листа изискват по-малко светлина, отколкото пъстрите. При липса на достатъчно светлина разноцветните видове могат да загубят цвета си. За драцените подходящо е изкуственото осветление. Предпочита умерена температура, да не е под пряка слънчева светлина. Лятото 20 – 25°С, зимата не по-ниска от 15°С. През лятото растението може да се изнесе на чист въздух, но при избора на място е необходимо да се има предвид, че драцените се страхуват от течения. Влаголюбиво растение, трябва да се полива обилно.

Драцената помага не само на представителите на знака Козирог, но и на останалите - служи като енергиен стимулатор, изчиства енергията на дома от обърканите мисли, емоции и думи на неуравновесени хора. Тя прави живота наоколо да бъде спокоен и хармоничен, създава приятен климат в помещението, снема напрежението, способства за успокоение на страховете, съмненията, обидите, комплексите. Помага за сключване на примирие, където често има скандали и кавги. Подхожда на жени и мъже, които са затворени, неуверени в себе си и не умеят да говорят комплименти и други приятни неща. Също така подхожда и за хора, които са принудени да правят нещо против волята си и никак не им харесва това.

Неутрализира излъчванията на техниката, затова е добре да присъства там, където има много лазерни принтери, ксерокси. Във физически план нейната сфера на действие е при костната и мускулната системи. Способства излекуването на дерматологични заболявания и за бързо зарастване на раните.

Идеално растение за дома, за офиси, за помещения в полицията, в старчески домове. Препоръчва се да се държи в стая с много техника, в източният сектор на помещението. Ако обаче в къщи има девойка за женене, която не успява да си намери съпруг, то в нейната стая е по-добре да не стои.

Четете още: Антуриум - цветето на Водолей