Автор
Ева Лъчезарова

Един различен хороскоп: Какво да оставите в 2017-а, за да сте щастливи през 2018-а

Ето че краят на годината дойде почти неусетно и е време за равносметка. Понякога забравяме, че за да пуснем нещо ново в живота си, трябва да си позволим да се променим и да оставим някои мисли да си отидат от съзнанието ни. Затова днес сме ви подготвили един по-различен хороскоп и ще ви споделим от какво трябва да се откаже всеки един от зодиакалните знаци, за да открие щастието по-лесно през 2018 г.

Овен

Научете се да живеете в настоящето

Много от вас живеят с мисълта, че ще бъдат щастливи, щом нещо се случи. Клопката на този тип съзнание обаче се крие във факта, че списъкът с неща, които искате да притежавате или постигнете, за да бъдете щастливи, се увеличава непрекъснато и дори и да ги получите, започвате да се стремите към следващото, без да се насладите на момента. Разбира се няма нищо лошо в амбициите и мечтите, просто обръщайте повече внимание на настоящето и оценявайте нещата, които вече имате, така ще поканите положителните промени в живота си.

Телец

Оставете зад гърба си своя инат и започнете да говорите за проблемите си

Тази година сякаш голяма част от Телците се отдалечиха от социалните си контакти и решиха, че е по-добре да не споделят проблемите си, а да ги решават сами със силата на своите непоколебими и инатливи рога. Истината обаче е, че винаги е полезно да чуете гледната точка на друг човек и да изкарате проблемите от главата си, така те стават много по-малки и по-лесно можете да се справите с тях. Не е задължително да се вслушвате в съветите на околните, често няма да бъдат по вкуса ви, просто си позволете да допуснете повече хора в живота си, това ще ви обогати неимуверно много.

Близнаци

Оставете в старата година хората, които ви дърпат назад

Всички се развиваме, но с различна скорост. Убедени сме, че в живота ви все още има хора, които не са помръднали дори малко от менталното си състояние отпреди няколко години. Тях ги вълнуват същите проблеми, слушат същата музика и говорят за едно и също. Такива хора просто не са ви нужни. По-добре ги оставете в 2017 г. и се съсредоточете върху контактите си с позитивни и мотивиращи хора. Поговорката „С какъвто се събереш, такъв ставаш“ без съмнение може да се превърне във ваше мото през идната година.

Рак

Престанете да се преструвате на човек, който не сте

Голяма част от Раците прекарват живота си, съобразявайки се с мнението на околните. По този начин обаче живеете чужд живот. Абсолютно съгласни сме, че едно от най-трудните неща, които човек може да направи е да приеме себе си. Истината обаче е, че няма по-ценно нещо, което можете да направите. Неслучайно всички сме различни, а светът се обагря в уникални цветове спрямо това, кой го наблюдава. През идната година си позволете да го оцветите в своите цветове.

Лъв

Оставете на заден план натиска на околните и открийте нещата, които ви правят щастливи

Залисани в ежедневието си често се пускаме по пързалката на общественото мнение и без да искаме започваме да се съобразяваме с него. Натискът на семейството и приятелите, които обикновено ви желаят най-доброто, е нещо с което трябва да спрете да се съобразявате през 2018-та година. Никой не може да влезе в главата ви и да разбере какво ви прави наистина щастливи. Затова си позволете да следвате собствените си интуиция и мечти.

Дева

Позволете си да се промените

Девите често живеят в свой собствен свят, в който властват определени правила, които те сами са въвели. Това от една страна е чудесно, защото са подредили всичко около себе си, така че да се чувстват сигурни. Идва обаче момент в живота, в който те усещат, че буквално са зациклили и нищо вече не им носи радост. През 2018 г. си позволете да допуснете нови неща в своя свят, няма нищо лошо в това, доминото няма да се разпадне главоломно, ако успеете да внесете глътка свежест в кулата от правила.

Везни

Оставете миналото там, където му е мястото

Миналото си е минало, не можете да го промените, а то вече е променило вас и ви е превърнало в нов човек. Точка. Повече не можете да направите по въпроса. Без значение дали става въпрос за отминала връзка, ситуация в която сте се почувствали наранени или пък проблем с родителите, за да продължите напред просто трябва да простите. Нямате никаква нужда от котвичките на миналото, които не ви позволяват да продължите напред.

Скорпион

Оставете стреса и драмата в 2017 г.

Законът на привличането гласи, че привличаме към нас това, което излъчваме. Голяма част от Скорпионите бяха заобиколени от хора, които носят стрес и негативност. Опитайте се през 2018 г. да оставите тези хора в миналото – лесно е, просто се настройте положително. Това, на което обръщате внимание се появява по-често в живота ви, така че просто се съсредоточете върху това, което имате.

Стрелец

Оставете извиненията в миналото

Често се чувствате виновни, нали? Спрете. Не винаги вие сте в грешка и не е необходимо да носите целия товар за нещата, които не са се получили върху собствения си гръб. Замисляли ли сте се, че понякога нещата не се случват за добро? Разбира се, виждаме тези уроци по-късно в живота си, но те винаги придобиват смисъл от дистанцията на времето.

Козирог

Оставете зад себе си поне няколко правила

Козирозите изключително често се водят от общоприетите правила и порядки. Те рядко излизат извън рамките, което обикновено им позволява да постигнат точно определените си планове, които стриктно следват. През 2018 г. си припомнете поговорката, че всяка правило си има изключения. Това ще ви позволи да бъдете малко по-спонтанни и да откриете неподозирани страни на своя характер.

Водолей

Поучете се от грешките си

Разигравате ли в главата си всички свои минали грешки? А това води ли ви донякъде? Грешките са, за да се поучим от тях и да ги оставим зад гърба си. По-голяма част от решението на проблема е в неговото осъзнаване. Затова наострете ума си и внимавайте за повтарящи се модели в съзнанието ви, които можете лесно да отстраните. Знаем, че понякога е най-трудно да простим на себе си, но вие го заслужавате!

Риби

Оставете зад гърба си старата любов

Рибите изключително често се самообвиняват за краха на предишните си връзки и това много им пречи да продължат напред, дори и вече да имат отношения с нов човек. Не забравяйте, че в една връзка винаги има две страни и не е необходимо да понасяте цялата вина единствено на своя гръб.