Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Едвам издържахме: Ретроградният Меркурий свърши, здравей щастие!

След близо три седмици, приключва периодът на ретрограден Меркурий. Но планетата не преминава веднага в директен ход, а още няколко дена има престой в стационарна фаза, подготвяйки се да възвърне нормалното си движение. Така че не бързайте да отпускате коланите.
Въпреки че този ретрограден Меркурий беше труден, това беше космическа промяна, от която се нуждаехме. Тази ретроградност ни служи за лечение. Прекарахме последните няколко седмици в преосмисляне на неща, които сме приемали за даденост, или в мислене за неща, които съзнателно или подсъзнателно сме забравили или избягвали.
Време е да продължим напред. Сега може да се наложи да проследим някои от стъпките, които сме предприели по време на ретроградния период, но правим това, за да помогнем за изчистването на всички неразрешени проблеми.
Когато Меркурий прекрати движението си назад на 2 октомври, Слънцето все още се намира във въздушния знак Везни, който е управляван от Венера и която също се намира там и силно ориентиран към поддържане на отношенията на приятелство и любов.

Това означава, че до 23 октомври, период, доминиран от влиянието на Везните, може да почувствате желанието да консолидирате най-важните емоционални взаимоотношения, да се изясните с приятел и/или да положите основите на любовна история, която искате да изграждате, може би започвайки съвместно съществуване. Факт е, че през последните седмици влиянието на Меркурий принуди много хора да преосмислят някои връзки, с конфликти и недоразумения, които може да са оставили своя отпечатък. Сега е време да оближете раните си и да обърнете страницата, разбирайки в кои взаимоотношения искате да инвестирате с любов и постоянство.
Можем да влезем в новия период с още повече мир и спокойствие. Продължаваме напред с новооткрити амбиция и решителност и също така сме благословени с увереността, от която се нуждаем, за да осъществим намеренията си. Докато приключваме трите седмици на преосмисляне и преразглеждане на стари травми и анализиране на това, което приемаме за даденост, ние излизаме с нова яснота от този период и се фокусираме върху нашите цели. Ще започнем да усещаме собствената си повишена вибрация.

Медитация за освобождаване от грижи и проблеми


Седнете или легнете удобно. Затворете очи. Поемете дълбоко въздух няколко пъти и издишайте. Отпуснете се. Бавно започнете да си повтаряте:
„Аз съм абсолютно спокоен/спокойна и отпуснат/а“. (повторете изречението 5-6 пъти)
Сега мислено си представете широка река, която бавно влачи водите си. Сядате на брега и гледате течащата вода. По реката се спуска един голям дънер. Когато преминава край вас, вие хвърляте върху него всичките си тегоби и проблеми събрани в една торба (или по друг начин). Проследете го с поглед как се отдалечава, докато не изчезне съвсем.
След това мислено започнете да си повтаряте:
„С това дърво отплуваха всичките ми грижи и проблеми. Те бавно се стопяват в далечината.“
Повторете няколко пъти. Отворете очи и си кажете:
„Аз съм абсолютно бодър/бодра и свеж/а, чувствам се добре и в пълна хармония със себе си.“