Автор
Десислава Недева

Есенно-ретрограден хороскоп за всички зодии

Началото на есенния сезон е изпълнен с ретроградни странни случки и събития в нашия живот, над които няма да имам никакъв контрол. Марс, който се движи в обратна посока, формира напрегнат аспект с експанзивния Юпитер, което ще увеличи страстта, с която действаме и желанието ни да постигнем нещо повече от това, което сме успели да свършим досега. Меркурий, както знаем, също е ретрограден, но по-голямата беда е, че се намира в точна опозиция с Уран. Тази взривоопасна комбинация ще създаде подходящи условия за някои неприятни изненади, които ще осуетят грандиозните ни планове за бъдещето. Меркурий се намира изключително близо до Слънцето, затова очаквайте шокиращи разговори, над които ще разсъждавате дълго време, след като вече са приключили. Тези от вас, които планират пътуване, може да си останат само с мечтите за разнообразието, за което копнее душата им. Бъдете търпеливи въпреки всичко и помнете, че съвършенството е мит, а стремежът към него носи най-голямата тревожност и разочарование.



Всяка есен носи със себе си силният отпечатък на Скорпиона, който започва да властва от 22-ри октомври. Слънцето напуска пределите на балансираната, красива и дипломатична Везна и отива на дълбокото в потайния, мистичен и деспотичен свят на Скорпиона. Настава време да се потопим в най-тъмните кътчета на нашето съзнание и да извадим от там всички свои скрити демони, за да се изправим лице в лице с тях. Само тогава ще можем да ги контролираме, за да не ни контролират те. Няма нужда да споменавам и за нагорещения интимен живот, който ни очаква и който ще ни свърже на едно по-високо ниво с нашите интимни партньори. И не забравяйте, че в сезона на Скорпиона, интуицията ни работи на друга честота и не е в наша полза да я пренебрегваме. Обърнете внимание на сънищата си, посланията, които ни носят те и на внезапните мисли, които ни хрумват, без да бъдат специално провокирани от хора, разговори или събития от околния свят. Те извират от дълбините на нашето подсъзнание и са най-сигурния компас, който ще ни покаже правилния път, по който трябва да се движим, за да изпълним целите на нашата душа.



Вижте как ще се отрази този интензивно ретрограден период върху представителите на всяка една зодия:

Овен

Тази есен ще изградите една здравословна връзка със своите инстинкти. Прекалено дълго време сте потискали истинските желания и копнежи на вашата душа и тя започва да ви сигнализира с някои физически неразположения. Чуйте какво има да ви каже вашето тяло и удовлетворете неговите нужди. Само тогава ще се почувствате пълноценни и щастливи индивиди, които могат успешно да изпълняват своите задължения.

Телец

Прегърнете своята артистична страна и не се страхувайте да изразите себе си, дори чрез начини, които могат да останат неразбрани или нехаресвани от околните. Романтиката е главна движеща сила във вашия живот, затова ѝ се отдайте без задръжки и предразсъдъци. Необвързаните представители на зодията ще изживеят може би най-красивата си любовна авантюра. Дали ще продължи дълго, вече зависи единствено от вас и личната ви натална карта.



Близнаци

Ще имате усещането, че постоянно започвате и спирате нещо ново, без да можете да установите за себе си някаква рутина и ритъм на действие. Не се самообвинявайте, че усилията ви се оказват напразни, а си повтаряйте, че това преходен период, който няма как да бъде прескочен и трябва да изживеете неговите неудобства. Веднага щом го овладеете, ще разберете колко полезен ви е бил всъщност той за бъдещото ви развитие като личности.

Рак

Жадувате да бъдете повишени в работата, тъй като признанието, което получавате, когато работите здраво и давате всичко от себе си, за да се отличите от тълпата, ви носи най-голямо удовлетворение в живота за момента. Погледнете назад и вижте колко много сте постигнали само за една година. В този момент ще осъзнаете, че вече сте повече от готови да преминете на следващото ниво. Точно тогава ще подадете сигнал на Вселената, че не се страхувате от новото и промените ще се случат плавно и естествено.

Лъв

Лъвовете ще изживеят период, в който ще им се наложи да се върнат към корените си. Душата ви има нужда да си припомни точно коя е и от къде е тръгнала, което може да предизвика трансформиращи събития и да ви постави в конфликтни ситуации. Когато разрешите проблемите у дома обаче, ще придобиете сила и увереност да продължите напред, изчистени от минали травми и ще бъдете по-успешни от всякога.



Дева

Девите ще се чувстват неразбрани и откъснати от света. Не позволявайте на вътрешния дискомфорт, който усещате, да замъглява съзнанието ви и винаги мислете, преди да говорите и слушайте какво точно имат да ви казват другите. Ако не разбирате сигналите им, не се стеснявайте да попитате, вместо да се правите, че всичко ви е ясно, когато всъщност не е. Уважавайте собствената си нужда да си починете малко, преди да продължите напред. Всеки човек изживява труден период и трябва да си даде време, за да събере мислите си, защото в противен случай ще прегрее.

Везни

Везните са силно социален знак, който жадува за комуникация и партньорства. Тази есен обаче, ще си дадат сметка, че най-важната връзка, която трябва да поддържат, това е тази със самите себе си. Ако трябва, отменете всички свои срещи и планова. Останете малко насаме, медитирайте и се потопете в дебрите на вашата психика и подсъзнание. Душата ви има нужда да ѝ обърнете специално внимание и да чуете какво има да ви казва. Когато се фокусирате върху себе си, ще имате възможност след това да общувате много по-зряло и ефективно с останалите.

Скорпион

Цялото внимание на околните ще бъде насочено към вас и дори няма да можете да асимилирате какво точно се случва. Вероятно сте разрешили някакъв стар конфликт, който ви е пречил да функционирате адекватно и сега виждате и реагирате на света много по-ясно и адекватно. Това ваше поведение не може да остане незабелязано. Използвайте момента, за да заявите себе си и да покажете на другите какво точно искате и очаквате от тях. Резултатите няма да закъснеят дълго.



Стрелец

Тази есен ще имате усещането, че се отдръпвате от света и той сякаш се отдалечава все повече и повече от вас. Вероятно просто нямате нужда да сте толкова социално активни, колкото сте по принцип. Душата ви обаче знае по-добре от вашия ум кога имате нужда от почивка. Тя се опитва да се свърже с вас и да ви информира за своите желания. Не я пренебрегвайте с лека ръка. Чуйте я. Обърнете внимание на сънищата си и на внезапно породените чувства, но не губете връзка и с реалността. Истината винаги е някъде посредата.

Козирог

Козирозите са се сблъсквали с толкова трудности през своя живот, че са придобили резистентност към несгодите. Те с лекота преминават през предизвикателствата и отварят нови хоризонти пред себе си. Изключение няма да прави и тази есен, въпреки негативното влияние на ретроградните Марс и Меркурий. Те ще мислят нестандартно и ще търсят иновативни подходи в решаването на проблемите си, което ще разшири техния кръгозор и ще промени дори начина, по който гледат на света, себе си и другите.

Водолей

Ще имате усещането, че боксувате на едно място в кариерата и се изправяте пред един и същи проблем отново и отново. Това зацикляне ви пречи да се развивате като професионалисти, но отговорността е изцяло ваша. Не може да повтаряте своите грешки и да очаквате, че нещо ще се промени. Това, с което трябва да започнете, е да определите къде бъркате. Проблемът вероятно се корени в някой ваш страх, но само и единствено вие имате ключа, който ще отключи вратата на спасението от него.



Риби

Въпреки, че нещата в личния ви живот отиват отвъд пределите на вашия контрол, вие все пак можете да направите толкова много с любовта, която носите в сърцето си и лоялността, на която сте способни. Уверете се, че правилно комуникирате своите нужди и желания със своя партньор, както и че изслушвате неговите искания. Ако проявите достатъчно търпение и се отнасяте с честност и достойнство към човека до себе си, ще преодолеете всички препятствия по пътя си и ще разберете най-после коя е основната ви мисия в живота.

Четете още: Най-добрият секс за Телеца е с тези 4 зодии