Автор
Woman.bg

Есенното равноденствие носи чудеса и сбъдва мечти

Есенното равноденствие през 2019 г. настъпва на 23 септември в 07:50 българско време. Това е моментът, в който денят и нощта са в пълен баланс и равновесие и в който, според древните звездобройци и съвременните астролози, се случват чудеса. Светлината и тъмнината се сливат в кратка любовна прегръдка, постигайки така търсения копнеж към хармония и съвършенство.

Настъпва преходът към дните с по-малко слънце и времето, в което всички активни процеси в природата пренастройват посоките си навътре. Много от културите по света и почти всички езически религии почитат равноденствието (както и слънцестоенето) като много специален период. Това е времето, в което се устройват едни от основните календарни фестивали и се извършват важни обреди и ритуали, свързани най-вече със земеделието и плодородието.

Есенното равноденствие е силно енергийно и мощно. То е символ на съзиданието, спокойствието и мъдростта. Това е времето, в което всеки един от нас трябва да погледне навътре към себе си, към своята същност, душа и съзнание, да насочи мислите си в посока на творчеството, израстването и самоусъвършенстването. Времето за вътрешен баланс и подготовка за дните с по-малко слънце, но изпълнени с уют и хармония.

Есенното равноденствие е и време за равносметка. Време да анализираме реколтата, постигнатото, добрините и грешките, които сме събрали и натрупали във времето и през годините като плодове на своя труд, да отделим гнилите от зрелите, да си дадем сметка на постигнатото в духовен план.

Това е така, тъй като навлизаме в период, който предразполага към самоосъзнаване и отърсване от негативното и злото. Период, в който е необходимо да разгледаме отново живота си и да преценим от какво да се откажем и къде да вложим усилията си, за да променим живота си към по-добро.

През първия есенен месец енергийното влияние на планетите е особено опасно за хората със слаба психика, за склонните към депресии, за употребяващите алкохол и наркотици. Статистиката обикновено отбелязва увеличаване и усложняване на депресивните състояния, самоубийствата и нещастните случаи по време на този период.
От друга страна есенното равноденствие дава шанс за осъзнаване на житейската мисия. Съзнателният и ясен избор да се разделим с това, което не ни служи или е зловредно за нас, е като да изчистим проядените от червеи плодове от натрупаната реколта.

През този период може напълно да променим обкръжението си, сферата и мястото на работа, да скъсаме с човек, към който сме силно привързани – натискът на обстоятелствата в тази посока ще бъде непреодолим. Но по-късно, преживявайки тежките загуби, ще имаме шанс да разберем смисъла на случилото се и дори да благодарим за получената яснота и възможност за промяна. Всяка криза бележи началото на нов, светъл период.

Най-доброто предстои! Затова тази нощ не забравяйте да отправите взор към небето и да си пожелаете онова, за което от дълго време най-много копнеете да се случи. Есенното равноденствие сбъдва мечти!

Четете още: Ето кои зодии ще забогатеят през есента