Всеки човек, подложен на удари, е способен да предаде доверието или да избяга в момент, когато помощта му е най-необходима. Това неприятно качество на човешката природа не зависи от принадлежността към конкретен зодиакален знак. Но характерните черти, които проличават при неблаговидни постъпки на един или друг човек, се отнасят към момента на раждането му, уверяват астролозите. И така - какви подлости можем да очакваме от враговете си, съперниците си, приятелите според зодиакалния им знак?

Злопаметният Овен

Представителите на този знак винаги имат невидим, но готов бележник и молив. Те старателно си водят сметка се всеки, който е пресякъл пътя им. В защита на Овен трябва да кажем, че не е никак просто да бъдат доведени до такова състояние. Отсреща трябва много да се стараят, за да попаднат в списъка с враговете.

Отмъстителният Телец

Хората от този знак не просто отмъщават или извършват подлости – те въвличат в процеса и близките си приятели. По правило раздуханите въглени на съмненията и недоверието се превръщат в опожаряващ пламък, който оставя от предишните добри взаимоотношения само пепелища. Така че най-добре е да не дразнете Телците толкова силно, че той да преодолее природната си мудност и се заеме да отмъщава.

Ветровитите Близнаци

Близнаците като лек ветропоказател бързо променят своите симпатии и антипатии. Днес сърдечен приятел утре може да се превърне в най-злия ви враг и повод за това може да стане всичко. Пред публика и съдът на обществото Близнаците ще покажат всички тайни, малки грешки и всичките компромати, с които разполага за бившия си приятел. Ето защо е необходимо с голямо внимание да споделяте тайни с представители на този знак и да не го допускате прекалено близо в личния си живот.

Обидчивите Раци

Родените под този знак няма да стигнат чак до подлости. Те просто ще се обидят до смърт и ще напуснат живота и кръга на общуване на човека, който силно го е засегнал. А при случаите на кавги с деловите партньори те трябва да бъдат нащрек – ядосаният Рак не просто ще развали всички договори. Той ще направи всичко, за да завземе голяма част от общия бизнес.

Справедливите Лъвове

Те изцяло са на страната на справедливото възмездие. Лъвовете няма да отмъщават самостоятелно или подло. Но да дадат ход на съдебен спор или да одобрят смъртно наказание за престъпник – това им идва отвътре. За своите престъпления също трябва да отговарят в пълен размер – това е жизнената им позиция.

Магьосниците Деви

За да причинят зло на близък или далечен, Девите не си губят времето с дребни отмъщения. Те започват упорито да убеждават своя неприятел, че има проблеми със здравето или личния си живот. И действат толкова ефективно, че жертвата скоро действително се оказва на болнично легло или пред разрушаване на семейното огнище.

Интригантите Везни

Представителите на този знак от Зодиака обожават челно да сблъскват хората и спокойно да наблюдават отстрани. Дори своите любовници със съпруга си, за да наблюдават увлекателно зрелище. Защо? Това е един вид изпитание, тъй като те избират онези, които са достойни за царственото им внимание.

Играчите Скорпиони

Скорпионите дори, когато не поднасят студено блюдо, в него явно присъства лед. Те умеят да планират и да чакат, за да ударят в най-неочаквания момент и да се насладят на дългата агония на жертвата.

Пресметливите Стрелци

Те са злопаметни и не умеят въобще да прощават. А отмъщението или подлостта към определен човек пресмятат с филигранна точност. Те съсипват живота на жертвата с всички допустими средства, включително с откровени фалшификации. Изведнъж намерени наркотици, изневери, конфискувано имущество и наводнение – всички тези неприятности са по сценарий на Стрелеца.

Нетърпеливите Козирози

Козирозите са доста мнителни и дълго помнят дребни постъпки и обиди, нанесени им години назад. Но за продължително и последователно отмъщение или подлост не се захващат. Ако жертвата се е усетила и не се мярка пред очите им Козирогът много бързо превключва към ежедневните си дела.

Стремителните Водолеи

С неприятните особи Водолеите предпочитат да се разберат веднага, на място. След това Водолеят става мек и всеопрощаващ. Продължителни, многоходови гадости не са им в природата.

Клюкарите Риби

Рибите предпочитат да действат с чужди ръце. Те не слизат до собствени подлости. Защо, след като има толкова удобен инструмент, като околните? Те така виртуозно изплитат мрежите си от слухове, че дори най-близките им хора започват да считат жертвата за негодник, достоен за всеобщо порицание и презрение.

Четете още: Тези три зодии ще срещнат голямата любов през юни