Автор
Весела Георгиева

Ето коя зодия сте вие според НАСА

От векове хората вярват, че родените през определен период от годината са носители на някои характерни особености. И това се дължи на зодиакалните знаци. Науката обикновено стои малко встрани. Но ето че сега учените от НАСА са решили да се включат в астрологичния свят, обвързвайки го с точната наука.

Те споделят, че са създали най-точния зодиакален календар.

Американската агенция, чиято работа е свързана с космическите тела и наблюдения, не само размества датите на зодиите, но и добавя 13-и знак, защото... Слънцето преминава по пътя си през 13, а не през 12 съзвездия.

Учените споделят, че не трябва да забравяме, че хороскопът е измислен изцяло от хората, а тяхното откритие се основава на природни и научни закони.

Зодиакалните знаци, според НАСА, са подредени ето така:

Овен: 18 април — 13 май
Телец: 13 май — 21 юни
Близнаци: 21 юни — 20 юли
Рак: 20 юли — 10 август
Лъв: 10 август — 16 септември
Дева: 16 септември — 30 октомври
Везни: 30 октомври — 23 ноември
Скорпион: 23 ноември — 29 ноември
Змиеносец: 29 ноември — 17 декември
Стрелец: 17 декември — 20 януари
Козирог: 20 януари — 16 февруари
Водолей: 16 февруари — 11 март
Риби: 11 март — 18 април

Преди време Планетарното общество на Минесота въведе дори 14-а зодия - Кит. То е едно от най-любопитните.

Въведено е в астрономията от Клавдий Птолемей, гръцки астроном и учен, работил в Александрия между 100 и 170 г. след Христа.



Кит е съзвездие, което заема голяма област от двете страни на небесния екватор, като само малка част от него е в северното небесно полукълбо. То е остава сред 88-те съвременни съзвездия, използвани от Международния астрономически съюз. Негови съседни съзвездия са Овен, Риби, Водолей, Скулптор, Пещ, Еридан и Бик.

Според някои, Кит трябва да се разположи между Овен и Телец – едни смятат, че е от до 13 до 26 април, а други го местят точно с още месец назад.