Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Езотерична астрология – въплътеното намерение на душата

Езотеричната астрология е вид интерпретация на наталната карта, която има за цел да подпомогне допълването и поддържането на традиционните астрологични показания на наталната карта, като предоставя по-духовен поглед към живота.

Езотеричната астрология е ценна само за тези, които се стремят да живеят по-духовен или възнесен начин на живот. За всички останали традиционното астрологично четене е напълно достатъчно. Целта на езотеричната астрология е да разкрие въплътеното намерение на душата и как тя се стреми да изрази себе си с цел служене на другите.

Има четири ВАЖНИ аспекта на езотеричната астрология:

-Значението на зодиакалния знак
-Значението на Слънцето, Луната и Асцендента
-Езотеричните планетарни управители
-Използването на седемте лъча на Божественото проявление

Значението на Слънцето, Луната и Асцендента в езотеричната астрология е също толкова важно, колкото и в традиционната астрология, но езотеричната астрология пренарежда приоритетите на трите и им дава малко по-различно предефиниране.

-Асцендентът е знакът на възможностите
-Слънчевият знак е знак за вероятностите
-Лунният знак е затворът на душата

Асцендентът е най-важен, тъй като се отнася не само до възможностите на физическата форма, но и до възможностите на духа. Това е знакът, който е ключът към разбирането на въплътеното намерение на душата.

Слънчевият знак показва природата на личността, която душата ще използва, за да изрази себе си, но тя винаги е подчинена на авторитета на душата или асцендента.

И накрая, лунният знак се счита за най-големият враг на душата. Той изразява несъзнателните тенденции, които спират душата да се изразява в живота на човека. За да се случи духовното израстване, човек трябва да се преобрази и да се освободи от ограниченията и недостатъците на своя лунен знак.

Планетарният управител на знака се счита за енергийно представяне на знака и също играе важна роля в езотеричната астрология и представлява по-висшите качества на знака, над който управлява. Има възходящ, слънчев и лунен планетарен управител и всеки развива различна част от душата. Асцендентът разкрива условията за бъдещо духовно развитие. Слънцето дава по-дълбоко разбиране на егото и неговите нужди, както и отзивчивостта на егото към душата. Луната показва миналото и какви качества трябва да бъдат трансформирани, за да се постигне по-висша цел.

Седемте лъча

И накрая, езотеричната астрология разглежда седемте потока енергия, известни като Седемте лъча. Смята се, че тези потоци от енергия се изливат в Слънчевата система и засягат целия живот на Земята. Всеки лъч има различна природа и засяга различна част от душата. Седемте лъча са:

• Лъч 1: Лъчът на Божествената Воля и Сила
• Лъч 2: Лъчът на Любовта и Мъдростта
• Лъч 3: Лъчът на абстрактната интелигентност и дейност
• Лъч 4: Лъчът на Хармонията
• Лъч 5: Лъчът на конкретното знание и наука
• Лъч 6: Лъчът на идеализма и предаността
• Лъч 7: Лъчът на церемониалния ред и магия

Всеки от седемте лъча влиза в Слънчевата система чрез знаците на зодиака и се изразява чрез три знака. Някои знаци могат да предават само един лъч, докато други знаци могат да предават два или три лъча.

• Лъчът на Божествената воля и Сила се предава чрез Овен, Лъв и Козирог
• Лъчът на Любовта и Мъдростта се предава чрез Близнаци, Дева и Риби
• Лъчът на абстрактната интелигентност и активност се предава чрез Рак, Везни и Козирог
• Лъчът на хармонията се предава чрез Телец, Скорпион и Стрелец
• Лъчът на конкретното знание и наука се предава чрез Лъв, Стрелец и Водолей
• Лъчът на идеализма и предаността се предава чрез Дева, Стрелец и Риби
• Лъчът на церемониалния ред и магия се предава чрез Овен, Рак и Козирог

В езотеричната астрология лъчите разкриват най-висшите качества, които търсят израз чрез знака и използването на лъчите при тълкуването на наталната карта е от решаващо значение. Космическите сили в действие играят огромна роля в съдбата на всички нас, но мнозина не успяват да осъзнаят тази сила за себе си.

Четете още: Тези три зодии са галениците на съдбата през 2023 г.