Ако по навик очаквате хубави изненади от Новата година, през 2015 г. може да се разочаровате.

Звездите не ни обещават щастие на тепсия, неизчерпаеми блага и успех във всички начинания. Напротив – през 2015 година може да има доста трудни периоди, за които е добре да се запасите с търпение и да се подготвите морално.

Годината ще започне с поредица на пръв поглед незначителни събития. Но не се отнасяйте лекомислено към тях – всяко едно може да доведе до куп неприятни последици, ако не реагирате правилно и своевременно.

В края на януари позициите на Юпитер и Плутон ще са неблагоприятни. Хората ще проявяват най-лошите си качества, онези, които са склонни да пренебрегват морала в името на материалните си интереси, ще станат още по-алчни. Това ще е период на съмнителните сделки, конфликтите заради пари и имоти, проблеми в семейството и в сдружения, разполагащи с големи активи. Всеки ще е изложен на финансови рискове, а при това ще му е трудно да предвиди бъдещия развой на събитията дори в краткосрочен план. По-предвидливите и мъдри хора ще ограничат финансовата си активност през този период и ще дочакат по-благоприятни времена.

Четете още: Подробен китайски хороскоп за 2015 – годината на Овцата

През периода от 21 януари до 11 февруари Меркурий ще е ретрограден, което също ще е свързано с неприятности. Запомнете, че тези дни не са подходящи за започване на нови делови инициативи или смяна на работното място. Ще трябва да бъдете максимално внимателни, независимо с какво се занимавате.


През февруари проявете здравомислие и запазете пределно трезва мисъл чак до април. Силно ще се изкушавате да зарежете започнатото, да се отметнете от дадени обещания и да потърсите нещо ново, но уви, подобни инициативи ще са безрезултатни и неплодотворни. През този период по-безотговорните и склонни към импулсивни решения хора могат да се сблъскат с опасни приключения.

Друг важен аспект през идната година ще е квадратът на Уран и Плутон. Той вещае големи промени, които ще изискват много усилия. Необходимостта от промяна ще стане очевидна, но мнозина ще се вкопчват в миналото и ще преживеят болезнено раздялата със старите навици, дори ако те са им носили предимно негативни емоции. Не забравяйте, че съдбата наказва най-сурово онези, които й се противят. Старайте се да не си хабите силите за безсмислена борба.

До началото на май може да се сблъскате с неприятности в социалната сфера и конфликти. В сферата на личните отношения този период ще е особено труден за „неравни“ двойки, независимо дали неравенството касае възраст или обществено положение. Дори партньорите, които искрено се обичат, трудно ще поддържат хармония във връзката си.

От май до август тригонът на Сатурн и Хирон ще оказва значително влияние на живота ни (екзактът на аспекта е на 13 юни). Хирон, който от гледна точка на астрономията не е планета, в астрологията играе важна роля, тъй като свързва човека с висшите системи и посочва пътищата за възможно развитие както на „земно“, така и на духовно равнище.

Тригонът на Сатурн и Хирон посочва важни обществени процеси, които целят постигане на хармония, поява на благоприятни условия за въдворяване на „нов ред“. Това обаче е сложен аспект, предполагащ известен натиск, влияние „отгоре“. Всичко, което се случва през този период, ще може да се възприеме негативно, да предизвика реакция на отхвърляне. Въпреки това ще имате възможност да търсите алтернативни решения.

През май и юни отново ще усетим влиянието на ретроградния Меркурий, затова от 19 май до 12 юни е добре да ограничим деловата си активност и да бъдем крайно внимателни.

През лятото ще се радваме и на благоприятни аспекти. Един от тях ще усетим в края на юни, тогава ще започне период, подходящ за общуване, нови запознанства и укрепване на позициите в обществото. Това време ще е особено интересно за онези, които се занимават с разпространяване на информация или проучване на социалните тенденции. Например ако планирате да откриете собствен бизнес, този период ще е най-благоприятен за проучване на пазара и на потенциалното търсене. Светският живот също ще се активизира, ще има много нови запознанства, включително и романтични такива. Ако искате да създадете семейство, именно този период ще е идеален за целенасочено търсене на втората ви половинка.

Що се отнася до личния живот, особено интересни ще са дните между 25 юли и 6 септември, през които Венера ще е ретроградна. През този период е възможно завръщане към миналото, както в пряк смисъл (например завръщане при семейството или възобновяване на стара връзка), така и в преносен. Мнозина ще усетят, че любовните им отношения се развиват в спирален модел и ще намерят сили и мъдрост да не повтарят предишните си грешки. При това обаче много други ще „настъпят същото гребло“ отново.

Есента отново ще се сблъскаме с ретроградност на Меркурий (17 септември – 9 октомври), но дотогава вече ще сме натрупали необходимия опит, за да предотвратим неприятните последици. Мнозина ще запомнят този период като „дни на изпитанията“, които ще изискват усилия, но ще завършат с победа.

В края на септември благоприятният аспект на Юпитер и Уран ще открие нови хоризонти за хората, които имат смелостта да експериментират и да рискуват. Ще се използват пълноценно постиженията на прогреса. Това ще е период на растеж – лек и приятен, в който безболезнено ще трупаме ценен опит. Бъдете внимателни – през тези дни неведнъж ще имате шанса да постигнете наистина голям успех. Не изпускайте възможностите си.

Втората половина на октомври ще е благоприятна за осъществяване на мащабни проекти, обединяване на усилията, търсене на влиятелни съюзници. Периодът ще бъде сполучлив и за укрепване на романтичните връзки, но само за онези, които се стремят към създаване на семейство, а не към лекомислени удоволствия.

Ноември и декември ще са сложен период. На мнозина ще им се наложи да се трудят до пълно изтощение, само за да запазят постигнатото дотук. Могат да се задълбочат противоречията в семейството, а в някои двойки ще има конфликт на приоритетите – изборът между работата и личния живот не винаги ще е в полза на семейството. Ако обаче успеете да запазите спокойствие, ще преодолеете успешно този труден период.

Не си мислете, че цялата година ще е изпълнена само с неприятности и изпитания. Очакват ви и много хубави дни, приятни изненади, успехи и позитивни тенденции, които ще разгледаме по-подробно в месечните прогнози.

Овните през 2015 г. ще трябва да се научат на търпение – не всичко ще става толкова бързо, колкото би им се искало. Важно е да не зарязвате започнатото, в каквато и сфера да са начинанията ви. Чакайте спокойно благоприятния момент за осъществяване на замислите ви.

Телците ще получат нов заряд енергия, ще променят отношението си към живота и внесат корекции в дългосрочните си планове. 2015 г. ще им подари незабравими романтични събития, а някои от представителите на този знак ще се замислят сериозно за женитба.

Близнаците ще се радват на плодотворен труд, но това няма да им попречи да решават своевременно и личните си проблеми. Запасете се с решителност и постоянство и бъдете готови да поемете рискове, за да постигнете по-блестящи резултати.

За Раците годината ще е много наситена, както в деловата сфера, така и в сферата на личния живот. Ще станете свидетели на редица важни събития, а решенията ви в по-голямата си част ще бъдат правилни. Възможно е да отбележите сериозни професионални победи.



Лъвовете трябва да следват интуицията си – именно тя ще им помогне да постигнат най-добри резултати през 2015 година. В личния живот може да възникнат затруднения, но ако запазите хладнокръвие и трезва мисъл, лесно ще ги разрешите.

Девите ще трябва да преодолеят много трудности в професионалната сфера, някои представители на знака дори ще имат сериозни проблеми в работата. За сметка на това 2015 г. ще е благоприятна за личния ви живот – съществуващите връзки ще претърпят позитивни промени, а необвързаните Деви могат да намерят втората си половинка.

За Везните годината ще е благоприятна и те несъмнено ще се възползват от всички изниквани възможности. Разбира се ще имате и трудни дни, но проблемите няма да ви изкарат извън релси и ще запазите душевното си равновесие.

Скорпионите трябва да проявят настойчивост – именно от това ще зависят успехите им през 2015 г. Не бързайте при взимането на важни решения, свързани с работата или личния ви живот. Ако не се водите от емоциите си и не се поддавате на изкушения, всичко ще бъде наред.

За Стрелците годината ще е благоприятна както в професионалната сфера, така и в личния живот. Но по-младите представители на знака трябва да бъдат внимателни, тъй като могат да станат лесна плячка за хора с лоши намерения.

Козирозите ще успеят да преодолеят всички трудности, които ще им поднесе 2015 г., благодарение на своята предпазливост и вроденото си благоразумие. Колкото и капани да ви очакват по пътя ви, със сигурност ще ги избегнете благополучно.

Водолеите ще могат да се трудят плодотворно, ако бъдат взискателни към себе си и не разчитат само на късмета си. Годината ви предрича много интересни запознанства. Не е изключено и да започнете нова романтична връзка, която да изиграе важна роля в живота ви.

За Рибите годината ще е сравнително спокойна в професионалната сфера, но всичко, което направят, несъмнено ще даде своите плодове по-късно. В личния живот ви очакват редица важни събития, мнозина представители на знака ще изпитат силни чувства.