Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Годишен хороскоп за Козирог за 2021-ва: успехът и любовта ще ви преследват

С излизането на Сатурн от вашия знак ще почувствате облекчение, защото житейските уроци, от които се нуждаете, са усвоени. Имате по-големи шансове през следващата година навсякъде и по принцип: в любовта, на работа, в печеленето на пари и по отношение на здравето.

Сатурн е вашият управител на знака ви и тази година той ще дирижира вашия живот. Ще ви накара да търсите повече лична свобода и независимост. Ще ви помогне да се измъкнете от утъпкания път, може би дори да започнете нещо съвсем ново. Търпението, което имахте досега, ще бъде възнаградено. Няма особено предизвикателни аспекти, които засягат знака ви тази година, така че можете да очаквате наистина благоприятни обстоятелства, които ще ви подкрепят. Ще почувствате стабилност и ще можете да реализирате плановете си без изненади. От 15 септември до 30 октомври с транзита на Марс във Везни можете да постигнете значителен делови или бизнес успех. През този период ще бъдете доста борбени.



Вашата ценностна система може да се промени сега и можете да започнете да оценявате неща, на които досега не сте обръщали толкова внимание. Самочувствието ви вече ще бъде изградено на по-здрава основа. Плутон във вашия знак продължава да трансформира вашата личност на най-дълбокото ниво. Само че тази година ще го почувствате по-малко интензивно.

Основната промяна се очаква в областта на финансите. Много от вас ще решат да търсят нови източници на доход и ще успеят в това. Ретроградният Меркурий във Водолей от 30 януари до 21 февруари не е благоприятен обаче за финансови решения, затова избягвайте през този период. Парите, които очаквате да получите, може да закъснеят.

Тази година здравето като цяло ще е по-добро. Можете дори да намерите решения на проблеми, които ви измъчват от дълго време или които са хронични. Бъдете внимателни в периоди на ретрограден Меркурий, защото през тях потенциално може да ви създаде проблем. Възможни са проблеми с налягането, сърдечно-съдовата система или вените. От 30 май до 22 юни е възможен проблем с белите дробове, а от 28 септември до 18 октомври обърнете внимание на бъбреците. Това важи особено за хора, които вече имат споменатите проблеми.



Женените Козирози могат да очакват по-стабилна ситуация. Ще бъдат доволни от връзката с партньора си. Ще почувствате разногласия помежду си, когато Марс е в знака на Рак от 24 април до 11 юни и тогава има възможност някои изхабени връзки да прекъснат.

За тези, които имат връзка, времето от 8 януари до 1 февруари, докато Венера е във вашия знак ви носи много красив период за любов, в който някои от вас ще решат да се оженят. Венера ще бъде във вашия любовен сектор от 15 април до 9 май и тогава това също е чудесна възможност да започнете нова връзка. Други особено благоприятни периоди за любов от 3 юни до 27 юни, както и от 6 ноември до края на годината.