Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Годишен хороскоп за Стрелец за 2021-ва: нова житейска фаза, нова работа и любов на неочаквано място

Тъй като вашият управител Юпитер смени знака и влезе във Водолей, където се чувства далеч по-добре, отколкото в Козирог, очаквайте тази година вие също да се чувствате по-добре и да имате повече ентусиазъм, оптимизъм и жизнена енергия. Това е година, в която ще имате възможност да научите много нови неща. Юпитер и Сатурн ще бъдат във вашия 3 дом и това ще отбележи период, в който ще трябва да вземете важни житейски решения, в който нещата в живота ви ще зависят повече от вашия избор, отколкото от обстоятелствата. Изборите няма да са лесни и ще трябва да поемете отговорност за всяко решение. Връзките с братя, сестри и роднини като цяло ще изискват вашето внимание. Някои Стрелци може да са по-склонни към притеснения от обикновено, така че не си позволявайте да загубите оптимизма, който обикновено ви придружава.



2021 година ще бъде финансово трудна като цяло, но с много усилия можете да си осигурите всичко необходимо. Вярно е, че сега често ще възникнат неочаквани ситуации, които ще изискват непланирани парични разходи. Ретроградният Меркурий във Водолей от 30 януари до 21 февруари може да ви насърчи да вземате решения, които потенциално биха могли да бъдат грешни. Не е подходящ момент за закупуване на кола и изобщо бъдете внимателни при шофирането.

Лунното затъмнение на 26 май, което се пада във вашия знак, ще окаже влияние най-вече на представители на знака, родени през първата десетдневка. Слънчевото затъмнение на 4 декември ще засегне повече родените през втората десетдневка на знака. И двете затъмнения носят промени в личен план, обрати в живота ви. Хората, с които отношенията вече са изчерпани, могат да напуснат живота ви и да се появяват съвсем нови, с които да започнете нова житейска фаза. Помнете, че ефектът от затъмненията продължава няколко месеца след тях.



Уран в 6-и дом (работата и здравето) носи внезапни промени в деловите (бизнес) плановете. Можете също така да смените работата няколко пъти, докато намерите подходяща. Това са внезапни и неочаквани събития в тази област. Отнася се основно за Стрелците, родени през втората десетдневка на знака. Това е аспект, който има за цел да ви насочи към нещо ново и към риск, който никога не бихте поели, ако не бяха някои неочаквани обстоятелства. Тези, които са готови да се впуснат в реализация на нови идеи, могат да постигнат голям успех. Дори ако това би включвало промяна на професията.

Тази година е препоръчително редовно да се наблюдават хормоните и особено щитовидната жлеза. Може да се чувствате напрегнати и нервни. В периода от 7 януари до 4 март се грижете по-специално за здравето си, защото това е най-чувствителният период през цялата година.

От края на март до средата на април, когато Венера ще транзитира през знак Овен във вашия 5-и сектор (любовта), можете да се влюбите. Друг прекрасен период за любов, който отново може да донесе повече възможности, е от 9 май до 2 юни, когато Венера е в Близнаци. От 11 септември до 7 октомври, когато Венера е в Скорпион е възможно запознанство с човек, който ще ви привлича силно физически, а любовта може да бъде е забранена. Ще трябва да сте нащрек, тъй като възможностите ще ви намерят там, където най-малко очаквате.