Автор
Woman.bg

Идва Жътварска Луна: Внимавайте с емоциите и бъдете смели

На 5 октомври в 21 ч. 40 мин. българско време Луната навлиза във фазата на Пълнолуние. Индианските племена в миналото нарекли този период Ловджийска Луна, тъй като по това време дивечът вече е угоен и готов за лов. Пълнолунието по това време е известно още и като Жътварско. Земята е натежала под уханието на есенни плодове, а житото вече е прибрано. Заради яркото си сияние, което излъчва, и което идва директно от слънчевите лъчи, Луната е известна още като Кървава.

Според астролозите Жътварското пълнолуние оказва мощно влияние върху емоционалното ни състояние през цялата предстояща седмица. Пълнолунието попада в Овен и има връзка с отношенията между хората. Това е и времето, в което сезоните се сменят, а човешкият организъм за пореден път трябва да пренастрои ритъма си от едни вибрации на други.

По това време се случва и съвпадът на Венера с Марс, поради което трябва да внимавате с емоциите и отношението си към интимния партньор. Жътварската Луна предразполага към конфликти и недоразумения, които могат да разклатят и най-стабилната връзка. За да не се стигне до катаклизми в любовния живот, проявете мъдрост и търпение.

Не се поддавайте на негативни душевни състояния, предизвикани отвън. Това е период на изпитания и ако съумеете да запазите душевния си мир непоклатим, да носите отговорност за собствените си действия, да запазите добрия тонус, ще останете очаровани и щастливи от пожънатото.

Четете още: Месечният ви хороскоп за октомври

Възможно е някои от вас да изпаднат в тягостно настроение или да почувстват вътрешен дискомфорт или неудовлетворение. Затова занимания с духовни практики като йога и медитации, или редовни разходки сред природата ще ви помогнат да намерите така потребния ви вътрешен баланс и хармония.

Времето около пълнолунието е добро за поставяне на начало на диети, водни процедури, спортни дисциплини и всякакви други дейности. Те ще насочват градивно енергията, ще прогонват стреса и напрежението.

Пълнолунието в Овена влива вяра и самоувереност, усещане за независимост и смелост. Благоприятен период е за осъзнаване кои сме и какво искаме от живота.

Животът в миналото вече не е опция. Животът в мечти - също. Време е да излезете от черупката си и да напуснете зоната си на комфорт. Време е за действие, самоинициатива и целеустременост. Вяра и самоконтрол са разковничетата, които ще ви помогнат да постигнете всичко това.

Независимо какви са препятствията по пътя ви, изяснете си какво искате и след това предприемете стъпките, които ще ви помогнат по пътя към целта ви. Пълнолунието в Овен ще ви подкрепи с цялата си мощ и сила. От вас се иска единствено да направите първата крачка!

Четете още: Астро прогноза за октомври: Очаква ни море от емоции и романтични чувства