Всички си мечтаем някой най-накрая да създаде рецептата за вечна младост, но дотогава не ни остава нищо друго освен да наблюдаваме как остаряват представителите на отделните зодии. Някои са като катедрали, други не се оставят на случайността и прибягват до естетическа хирургия и дерматология, а трети просто не им дреме как изглеждат.

Нека разгледаме всяка една зодия и да преброим колко бръчки ще има по лицето й след някоя и друга година.

Овен

Жените Овни са изключително суетни и авантюристични натури. Те предпочитат да водят по-екстремен, но в никакъв случай скучен начин на живот. Докато са млади, всичко е наред с този лайфстайл, но с напредването на годините става все по-трудно да се справят с всички свои задължения и същевременно да усещат адреналина в кръвта си. Те са младолики и привличат погледите, докато могат да вървят изправени по улиците. Освен това са късметлии и често намират призванието си и работата им носи допълнително вълнение.



Телец

От всички знаци в зодиака, Телците приемат остаряването по най-достоен начин. Дори когато са деца, те нямат търпение да пораснат. Не се съпротивляват срещу растящите отговорности и задължения, дори напротив, с радост приемат предизвикателствата на това да бъдеш възрастен. Телците умеят да останат за дълго време фокусирани, което им помага в израстването в кариерата. Тъй като държат на добре заплатената работа, не пестят време и средства да поддържат кожата на лицето и тялото си младо и свежо с най-скъпите козметични марки кремове.

Близнаци

За съжаление, колкото и да им се иска на Близнаците, те не са от хората, които разцъфват с годините. Защо се случва така с тези онеправдани създания? Всъщност отговорът е съвсем елементарен. Когато са млади, те са толкова секси, обаятелни и харесвани, че не се сещат да поддържат тази своя красота, защото просто не им се налага да го правят. Освен това нямат и време. Те са толкова заети да ходят по партита и да купонясват, а през деня работят здраво, за да докажат колко са смели и независими, че липсата на сън и натрупаната умори си казва тежката дума след няколко години.

Рак

Раците притежават нежна и уязвима душевност и колкото повече живеят, толкова повече се разочароват от начина, по който функционира светът. Жестокостта и несправедливостта мачка самочувствието им и тогава осъзнават, че ако искат да оцелеят, трябва да се пречупят и да извадят своята скрита сила на повърхността. Целта им обаче отново е алтруистична – да направят света едно по-доброя място за живот и да помагат на онеправданите, независимо какво ще им коства това усилие. Те носят грижата, изписана върху лицата им, но когато срещнат и частица добрина и човечност, целите грейват и се озаряват от вечната младост на добротата.



Лъв

Лъвовете определено не се отказват лесно от младостта си и продължават да впечатляват околните с харизматичната си личност, та чак до старини. Те се стремят да бъдат в центъра на прожекторите и това изисква винаги да изглеждат перфектно. Тъй като са пълни с енергия, често прекарват голяма част от времето си във фитнес залата. Менюто им също е здравословно и богато на фибри, витамини и минерали. А човек, който се грижи за тялото си, няма как да изглежда зле. Нека си спомним, че Дженифър Лопес, която е типичен представител на тази зодия, изглежда доста по-млада, отколкото всъщност е.

Дева

Децата от тази зодия са надраснали връстниците си. Те не се държат като истински деца, а като едни мъдри и успешни възрастни хора. Това всъщност важи за всички земни знаци, които са методични, организирани и възпитани и лесно спазват хранителни и двигателни режими. Сред земните знаци обаче, Девата е най-младоликият знак, като дори не е задължително да се грижи особено за външния си вид, тя просто си изглежда като малко сладко и слабо момиченце. Поради този факт, тя си навлича чуждата злоба и завист, но е толкова над нещата, че изобщо не обръща внимание на негативните коментари.

Везни

Везните са от хората, които стават все по-красиви с годините. Те остаряват като катедрали – красиви, естествени и неподправени. Притежават вродена изисканост и артистичност, която им придава аристократична осанка. Освен това са ценители на красивото и винаги се обличат с класа и стил. Понякога дори прекаляват с грижата си за външния вид и не обръщат внимание на други не по-малко важни неща в живота. Въпреки красотата си, те често изживяват несподелена любов, но пък умеят да се възвръщат към живота с още по-голям ентусиазъм от преди.



Скорпион

Скорпионите трудно контролират емоциите си, когато са млади, а с годините тази тяхна слабост се задълбочава още повече. Лошата новина е, че когато сме толкова експресивни и преживяваме всичко със сърце и душа, това започва да оставя своите следи върху лицата ни. Скорпионите рядко са галеници на съдбата и трудностите, които срещат по пътя си също добавят по няколко допълнителни бръчки и бели косъма. Но те са като феникс и ще се издигнат от пепелта, за да появят по-красиви и магнетични и от най-младите и актуални красавици.

Стрелец

Стрелците са хората, които най-много се страхуват от старостта. Толкова са привързани към безгрижния си лайфстайл, че тотално се отказват да се разделят с него, дори когато напреднат стабилно с десетилетията. Но точно заради него пък, поддържат здрав дъх в здраво тяло, а жаждата им за адреналин и интересни преживявания носи такъв блясък в очите им, че на пръв поглед ще решите, че са с поне 10 години по-млади от реалната им възраст.

Козирог

Какво е да се чувстваш млад? Това е въпрос, който Козирозите рядко си задават, а още по-рядко разсъждават върху неговия смисъл в човешката еволюция. Основната цел в живота на един Козирог още от дете е да следва рутинни задачи, за да постигне така бленуваната стабилност. Той не се вдъхновява от спонтанни приключения, нито от безцелни игри и закачки. Още от малки, Козирозите се чувстват по-щастливи в компанията на по-големи деца и възрастни. Като тийнейджъри бързо стават финансово независими и се отделят да живеят самостоятелно. Те притежават горда осанка и имат достолепно излъчване, което никак не минава за младолико, но определено вдъхва респект.



Водолей

Нещото, което най-много ценят в живота си, това е усещането за индивидуалност. Водолеите са винаги различни от останалите и не се стремят да влезнат в ничии стереотипи. Нито за красота, нито за младост. С напредването на годините обаче, тази тяхна ексцентричност започва да им тежи, защото усещат как хората се отдръпват и по-голямата част от време си прекарват в самота. А Водолеите са силно комуникативни личности и това започва да им тежи. Не се изненадвайте, ако срещнете стара приятелка от училище, която някога е носила размъкнати дрехи и лилава коса, а днес е очарователна красавица, която се води по най-новите модни тенденции.

Риби

Темата за старостта предизвиква смесени чувства у представителите на зодия Риби. Някои от тях нямат търпение да влезнат в колеж и да преследват мечтите си като изградят кариера, която им носи вдъхновение и стимул за живот. Те са от хората, които наистина разцъфват с годините, защото удовлетворението от добре свършената работа се изписва моментално върху лицата им, а енергията и ентусиазма свалят няколко години от реалната им възраст. Други обаче попадат в колелото на самозаблудата и така и не успяват да открият правилния път към щастието. Те са състарени и унили, загубили пословичната си артистичност и остават да тъгуват по безгрижното си детство, когато игрите и забавленията са били основните им задължения.

Четете още: 8 причини защо мъжете никога не забравят жената Овен в живота си

* В месеца на любовта раздаваме награди. Спечели парфюм за теб и любимата ти приятелка, като харесаш нашата Инстаграм страница. Участвай в играта ни и можеш да спечелиш страхотен подарък от BOUCHERON!