Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Как отделните планети влияят на живота ни?

Всеки човек е подложен на противоречивите влияния на различните планети и различните сили. Луната, Слънцето, Венера и Меркурий се движат най-бързо по небето и за това тяхното влияние продължава от няколко часа до 3-4 дни, но невинаги могат да доведат до конкретни събития. Тяхната енергия повлияе най-много върху настроението, някои емоции, разговорите, срещите.

Марс, Юпитер и Сатурн са по-бавни планети и тяхното влияние е по-сериозно, затова на техните транзити се обръща по-голямо внимание. Висшите планети - Уран, Нептун, и Плутон се движат бавно и техните транзити са продължителни, даже години. Те имат дълбоко трансформиращо въздействие върху човека и могат да се окажат причина за сериозни поврати в живота. Обичайте планетите!

Всяка крупна фирма се състои от множество отдели и управления. Начело на всеки един стои директор или началник. Всички те са еднакво важни и изпълняват конкретни служебни отговорности и задължения. А от тяхната дейност и изява зависи успехът на корпорацията като цяло. Сега да приемем, че хороскопът ни е тази крупна фирма или корпорация, а въздействието на планетите може да сравним с работата на директорите и началниците на управленията.

Меркурий отговаря за отдела на информацията и рекламата, Венера - за вътрешния и външния дизайн и взаимоотношенията, Марс - за стратегията на фирмата, Юпитер - за отдела на рискованите капиталовложения, политиката на фирмата и юридическите казуси. Плутон определя момента, когато делото е отишло достатъчно далеко и е време да напусне играта, а Сатурн отговаря за инструкциите и правилата, техниката на безопасност.

Всяка една от планетите е длъжна да се справя със своите отговорности и задължения, за да може корпорацията като цяло да има успех, но добрата работа зависи още и от взаимоотношенията (аспектите) между управляващите (планетите). Ако има разбирателство, ще върви и работата, но ако има напрежение, то тогава на всички е известно до какво ще доведе всичко това. Слънцето е началникът на хороскопа, изпълнителният директор. То се явява център на нашата Вселена, източник на топлина и светлина, около който планетите водят своя хоровод. Затова вашето Слънце е вашият център, астрологичното тяло, характеризиращо вашето предназначение, смисъла на вашето съществуване.

Слънцето е още предметът на вашите искания и характеризира стила на вашия живот, който до голяма степен е подходящ за вас. Луната е секретарката, която трябва да улавя реално и подсъзнателно всички искания и нареждания на управителя Слънце и да ги привежда в действие. Един добър екип би допринесъл много за синхронността, но разногласията между тях ще се отразяват и на останалия персонал.