„По първи петли закъснели следи, преминават през мен и потъват в очите ми. Сутрин. Прах от звезди и подкови звънят на протрития праг и възкръсва денят ми...“ пее Васил Найденов в парчето „По първи петли.“ И ако на вас ви звъни алармата, вместо прах от звезди, вижте как се събуждат сутрин зодиите и какви ги вършат в сутрешните часове.



6:00: Девата се е събудила. Преди да влезе под душа, измива цялата баня. След като си изчетква зъбите, слага внимателно четката в стерилна торбичка. Разбира се далече от тези на останалите ѝ съквартиранти!



6:15: Когато Козирогът отвори очи, скача и изключва бойлера, защото е свършила нощната тарифа на тока.

6:20: Водолеят вече излиза на сутрешен джогинг.

6:30: Везната и Лъвът вече са изпили кафето и са пред огледалото, където нанасят хидратиращ крем на лицето и оправят фризурата си.



6:40: Телецът закусва течен шоколад със супена лъжица.

6:45: Стрелецът става и се отправя към банята, където включва бойлера.

7:00: Ракът приготвя сандвичи, Девата изцежда фреш. Близнакът все още е в леглото със смартфона и си проверява пощата и профилите си в социалните мрежи.



7:05: Скорпионът нахълува с гръм и трясък в банята. Везната излиза бясна с несесера в ръцете.

7:10: Овенът става и пуска хронометъра. 7:11 мин и 45 сек: Овенът излиза от вкъщи и маха от стълбището. Изключва хронометъра.

7:15: Телецът стърже по буркана с течен шоколад. Свършил е.



7:20: Везната и Лъвът отново се блъскат пред огледалото, последен шанс да се зърнат как изглеждат и да се възхитят сами на себе си, преди да излязат.

7:30: Водолеят се къпе със студена вода. Козирогът пак е изключил бойлера.

7:40: Всички излизат.



7:45: Близнакът се връща, забравил е един от 3-те си телефона. 7:50: Близнакът отново се връща, забравил е портмонето си.

8:00: Рибата се събужда и разбира, че са я оставили заключена в апартамента.