Автор
Woman.bg

Каква карма носят хората, родени между две зодии?

Много често хората родени на границата на два астрологична знака се чудят коя зодия са всъщност.

Истината е, че денят, в който се сменят две зодии, се променя всяка година и варира за различните знаци. Затова е необходимо да знаем точния час на нашето раждане, тъй като смяната се осъществява в определен момент и ако примерно сме родени на 20-и април сутринта, можем да бъдем зодия Овен, а вечерта вече ще сме зодия Телец.

Сега идва и следващият въпрос: Типични представители ли сме на съответната зодия или прояваваме характеристики и на двата знака?

В астрологията тази позиция на Слънцето се нарича „критичен градус“ и е белег за кармичност. Тези от вас, които са родени в края на даден знак, явно са се справяли изключително добре със своите уроци от предишни животи, защото в този приключват темите, по които са работили от известно време.

Ако сте родени на 19 март примерно, това означава, че Слънцето ви е в посления градус на зодия Риби и сте прекарали няколко живота, учейки се на себеотрицание и грижа за другите. Развили сте достатъчно добре това свое качество и сега остава да овладеете само някои тънкости, които са ви убегнали. Ако обаче сте родени в първите градуси на някой знак, това е признак, че душата ви е дошла на тази земя с идеята да придобие съвсем нови опитности. Започва нов цикъл от уроци, които ще се опита до отработи в рамките на няколко земни живота. Ще се сблъсквате с нетипични за вашия характер ситуации, които ще ви предизвикват да показвате неподозирани и за самите вас качества и умения.

Четете още: Любовен хороскоп за всяка зодия

Какво се случва обаче със съседните знаци?

Според астролозите Слънцето не се влияе от съседния знак. Тоест той е или в Овен или в Риби и проявява характеристиките единствено на зодията, под чието влияние се намира. Цялостният характер на човек, разбира се, не се определя единствено от слънчевия му знак, а също и от позицията на Луната, Асцендента, Марс, Венера, както и разположението им по дом и градус.

Например имате приятел зодия Овен. Той би трябвало да бъде уверен в себе си, напорист и успешен, но вие не знаете, че неговият Меркурий (който отговаря за начина, по който мислим и общуваме с другите) е в Риби. И затова се чудите защо този Овен е толкова интуитивен, тих и благ човек, а не фурията, която обикновено си представяме, когато чуем, че някой е зодия Овен. Основният му подход към живота ще остане точно толкова уверен и смел, колкото всеки един представител на тази зодия. Останалите черти на първия знак от зодиака също така ще бъдат или потвърдени, или опровергани от другите аспекти и позиции на отделните елементи от хороскопа.


Автор: Десислава Недева