Автор
Антония Дамянова

Каква поговорка ти подхожда според зодията

Разберете кое е житейското правило според зодиакалния ви знак, което ще ви помогне да откриете щастието.

Овен - Всеки човек е ковач на своето щастие

Родените под съзвездието Овен почти от раждането си правят планове за живота и ги следват, без да забелязват пречки, ако такива се появят пред тях. В същото време, при покоряването на върховете, те едва ли ще поискат помощта на приятел или ще разчитат на връзките на влиятелни роднини.
Тези хора са самоуверени и твърде горди, за да зависят от другите. Освен това представителите на тази зодия не се радват на резултата от своето щастие, а на самия процес на неговото създаване. В това именно за тях се крие голямото вълнение.

Телец - Имане без труд лесно се пилей

Представителите на Телците обичат комфорта и лукса. И то независимо от произход или социално положение. Луксозни апартаменти, най-новите марки коли и вкусна храна в скъпи ресторанти са мечтата на живота им. Няма причина или проблеми, които да откажат тези хора от удоволствието да направят деня си прекрасен. Но трябва да внимават. Както всяко нещо, така и животът в охолство без труд си има своя край.

Близнаци - Най-добрите пътешествия рядко са по права линия

Хората, родени под съзвездието Близнаци, са изключително интересни и любознателни натури. Те категорично няма да седнат вкъщи и да чакат нещата да се случат. Пътуването и изследването на нови места и забележителности за тях е като въздух. Те не могат да живеят без приключения, нови приятели и вълнения. В такива моменти настроението им се повишава, а впоследствие са готови да го споделят с всички около себе си. Но те трябва да са наясно и с предизвикателствата и рисковете, които вълнуващият живот може да им донесе, и да знаят, че от време на време е добре да си дават отдих.



Рак - Когато цялото семейство е заедно, душата е на мястото си

Представителите на Рака се считат за най-семейните хора от целия списък на зодиакалните знаци. Да останат обгърнати в уюта и топлината на дома е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота им. Особено ако са заобиколени от любими хора. Може би това се определя и от факта, че родените под това съзвездие не обичат да бързат за никъде. За тях е по-лесно да бъдат в своята „черупка“ и да ѝ се наслаждават. Намират ли се в подобно състояние, те са в хармония със себе си и със света.

Лъв - Първо работата, после забавлението

Родените под съзвездието Лъв могат да работят усилено, но удовлетворението от добре свършената работа за тях е най-сладката награда. Те са изключително всеотдайни в работата и държат всичко да бъде изпипано до съвършенство, за да се отдадат оптимално на заслужения отдих и забавления след нея. Тези знаци не могат да изпитат радостта от почивката, ако преди това не са положили нужните усилия и не са допринесли с нещо за развитието на себе си или на света.

Дева - Скромността краси човека

Хората, родени под съзвездието Дева, са консервативни натури. Промените в живота понякога са изключително трудни за тях, дори и да са към по-добро. И докато представители на други знаци на Зодиака се стремят към луксозен живот и владеят най-новите постижения на съвременната цивилизация, тези хора често се задоволяват с това, което имат. Те са скромни и стоят далеч от блясъка и парадирането с материални блага. Въпреки че, ако искат нещо, те със сигурност ще го постигнат с лекота. Тъкмо тези им качества ги правят особено привлекателни в очите на околните.

Везни - По дрехите посрещат, по ума изпращат

Представителите на съзвездието Везни са изключително грижовни към външния си вид. Независимо от това къде се намират – в близкия магазин, на разходка в парка или в ресторант, те винаги ще изглеждат стилни и елегантни. Освен това тези хора изглеждат страхотно дори в най-критичните ситуации от живота си и често винаги остават млади както отвън, така и отвътре. Смятат за необходимо да се грижат не само за външността си, но и за своя интелект. Като цяло правят всичко, за да угодят не само на себе си, но и на всички около тях. Между другото, според статистиката много талантливи и световноизвестни личности са родени под този знак.

Скорпион - Жилото е остро, но езикът – по-остър

Родените под съзвездието Скорпион могат да се гордеят с дарбата си да общуват. Те умеят да намират общ език и тема за разговор с всеки. Но в същото време тези хора могат както да хвалят, така и да „жилят болезнено“, ако някой ги предизвика. Освен това те, като никой друг знак от зодиака, ще могат да подберат точните думи в точното време. Нищо чудно, че сред тях има много лектори, организатори и ръководители.

Стрелец - Когато знаеш какво искаш и имаш уменията, ти го постигаш

Хората, родени под съзвездието Стрелец, са бързи и целеустремени по природа. Те са наясно, че нищо не идва даром и че за да постигнат нещо, трябва първо да положат необходимите усилия. Виждат целта и не забелязват пречките. Но най-важното е, че тези хора не се страхуват от нищо – нито от критика, нито от коментари по техен адрес, нито от конкуренция. Човек може само да се възхищава на тяхното самочувствие, увереност и целеустременост.

Козирог - Който не работи, не трябва да яде

Родените под съзвездието Козирог от ранна възраст работят неуморно. Със сигурност няма да намерите по-трудолюбив знак в зодиака от Козирога. Най-важната задача в живота им е самоусъвършенстването. Те живеят на принципа: „Днешният ден е о-добър от вчерашния“. Не е изненадващо, че всички заслуги, които представителите на този знак постигат, принадлежат изключително и само на тях.

Водолей - Знанието е съкровище, което ще последва своя собственик навсякъде

Представителите на съзвездието Водолей често са много ентусиазирани хора. Освен това те се интересуват от почти всички сфери на човешкия живот. Искат да знаят всичко наведнъж. Не е изненадващо, че през целия си живот тези хора се стремят да получат възможно най-много знания. И дори да нямат три висши образования, родените под този знак винаги ще държат книги на нощните си шкафчета.

Риби - Ако искаш да успееш, положи усилия

Хората, родени под знака на зодия Риби, най-често се носят по течението на съдбата, без да мислят за утрешния ден. За тях е по-лесно да живеят тук и сега, без да се замислят за бъдещето си. В резултат на това много от мечтите им си остават мечти. Трудни характери са. Но ако искат животът им да се промени, добре е да положат повече усилия.

Четете още: Месецът на раждане разкрива най-добрите и най-лошите ни черти