Автор
Woman.bg

Какви личности са хората, чието име започва с буквата И?

20 юли, събота
Луната намалява (до 1 август), Меркурий е ретрограден (до 1 август).

Българската православна църква почита Св. Прор. Илия (Илинден). Имен ден празнуват Илия, Илиян, Илияна, Илиянка, Илко, Илка, Илчо.
Буква И е деветата буква от азбуката и отговаря на числото 9. Тя символизира „закона“ и е свързана с ума. И е като една празна чаша, която трябва да бъде напълнена, а за целта тя подлага човека на преодоляване на трудности и изпитания.

За И са характерни редица положителни качества, като деликатност, артистичност, услужливост, интуитивност - характерна и на числото 9, всеотдайност, сърдечност, емоционалност, грижовност, състрадателност, добронамереност и отзивчивост. Посоките при тази буква са надолу и нагоре, победи и загуби, качване и слизане, даване и чак тогава взимане, като тя е свързана с ума и говори за интелект и способности. Нейното мото е да дадеш, за да получиш, да помогнеш, за да ти помогнат. Тя показва, че духовните стремежи на човека са свързани с хуманност, творческо начало и дълбока емоционалност.
Като Ключова първа буква и като първа гласна в името И отговаря на числото 9. Едновременно с това днес 9 се среща още веднъж, защото 20/2+7=9 и играе важна роля в нумерологията на деня. То изисква да сме смирени, благодарни за това, което имаме и което сме, състрадателни и духовно ориентирани, да сме едновременно земни и космични, материални и духовни – просто балансирани и хармонични.

Автор: Suny Lambroso