Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Какво да правите по време на новолунието в Овен?

На 12 април в 05:32ч сутринта започва Новолуние в Овен. Тук се намират четири планети - Меркурий, Венера, Луна и Слънцето. Ще ви се иска да започнете живота си отначало, но големите амбиции носят и голям стрес.

Може да се чувствате напрегнати и нервни, но това има смисъл. Всяко ново начало предполага отхвърляне на старото. И вие сами знаете, че всяко отхвърляне на старото носи напрежение и нервност. По време на Новолунието е препоръчително да не се поддавате на външни емоционални провокации, да не се замесвате в емоционални спорове и разговори с повишен глас.

Хората, които са най-склонни към мигрена, са изложени на най-голям риск и дори тези, които не страдат от главоболие, трябва да се погрижат колкото се може повече за потенциалните задействащи фактори в тези дни. Затова се опитайте да пиете колкото се може повече вода, защото дехидратацията причинява болка.



Също така практикувайте възможно най-често самомасаж на врата и раменете, защото напрежението води и до главоболие. Не натоварвайте очите. Не посещавайте зъболекар, освен ако не е належащо лечението.
Ако практикувате медитация, съсредоточете се върху коронната чакра и пийте чай от лайка или използвайте лимонена трева от етеричните масла, това ще донесе незабавно облекчение.

Направете почистване, оправете разхвърляното, премахнете от живота си онова, което отнема вътрешната ви енергия. Запишете най-съкровените си мисли и планове на хартия. Съставяйте списъци в свободна форма, като записвате всичко, което ви хрумне в този момент. Преглеждайки записите отново, ще бъдете сигурни, че сте приоритизирали и реализирате скритите си желания.

Новолунието е подходящ момент да промените обичайната рутина за грижа за кожата и да започнете терапия против стареене. Това е оптималното време за подмладяване и възстановяване на кожата, тъй като тялото е изпълнено с енергия. Това е подходящ момент да започнете курс на лечение против стареене, да вземете витамини и да започнете възстановяването на косата.


Релаксираща баня помага за облекчаване на негативизма и умората, потапяне в собствените си мисли и медитация. Пуснете тиха музика, запалете ароматна свещ, използвайте сол за баня. Добавете няколко капки етерично масло към водата във ваната. След това нанесете върху кожата масло за тяло.

От гледна точка на езотеричната астрология, в деня на Новолунието определено трябва да направите нещо добро за себе си. Започнете любимо занимание, купете си нещо красиво или отидете на разкрасителна процедура - направете си масаж, нова прическа, посетете спа център, обновете гардероба си или нещо подобно. Създайте атмосфера на любов и творчество в дома си, която да се съхрани през целия нов лунен месец.

Утвърждението за периода на Новолунието, което се препоръчва да се повтаря е: "Всяко ново начало е ново житейско преживяване. Животът е на моя страна и аз безусловно му се предавам! Вселената се грижи за мен по всякакъв начин! "