Автор
Woman.bg

Какво издава за вас сезонът, в който сте родени

ЛЯТО

Хората, които са родени в най-горещия сезон от годината, се отличават с великодушие. Те са добри, отзивчиви, разбрани. Никога не се държат дребнаво или цинично. Те са щедри, оптимистични, позитивни натури, за които чашата е винаги „наполовина пълна“.

Учените са доказали, че склонността към резки промени в настроението при „летните“ е предизвикана от нестабилното съдържание на невротрансмитери моноамини. На това се дължи и повишената емоционалност на тези хора – човек никога не знае в коя крайност ще ги избие този път. Те са възприемчиви към критика, но и импулсивни, избухливи. Умеят да тровят нервите на близките и приятелите си, но при това пред широката публика ще бъдат сдържани, дори ако са много ядосани.

Те избухват бързо, но също толкова бързо се успокояват. Градят кариера целенасочено и упорито (придават голямо значение на социалния си статут и на финансовото си положение), способни са да поемат рискове, но при това не са работохолици. Лесно се възбуждат в леглото и са много активни любовници.


ЕСЕН


Есенните натури са най-зрелите в емоционално отношение. Не са склонни към депресии. На околните им се струва, че тези хора са се родили с някакво скрито знание, със сакрален опит от предишен живот. Те са много мъдри, дипломатични и разумни. Предпочитат да водят спокоен и рационален начин на живот, никога не бързат за никъде, премерват предварително всяка своя стъпка, оценяват възможните рискове и последици. Не обичат авантюрите, по-консервативни са.

Отличават се с уравновесен и сдържан характер и трудно се ядосват. Рядко изпадат в конфликти, търсят удовлетворение и душевен мир не в заобикалящите ги вещи и хора, а в природата. Старателни и принципни са, повече от всичко ценят стабилността. Могат да поставят материалната изгода над духовната – понякога не само в служебните, но и в личните взаимоотношения. Отличителна черта на есенните жени е готварският им талант.

ЗИМА

Най-суровият сезон е дарил щедро представителите си с най-различни таланти и силна воля. Зимните жени се отличават с по-скоро мъжки ум и характер – те са решителни, целеустремени, упорити, безстрашни и донякъде работохолици. Трудно можете да ги излъжете и объркате. Не се и опитвайте да ги манипулирате! Отличават се с издръжливост, при това не само физическа, но и емоционална, имат здрави нерви. Разбира се всичките тези качества им помагат да изградят добра кариера.

Те са самолюбиви и обичат да създават „култ към личността“ около собствената си персона. Най-противоречиви са хората, родени на границата между сезоните – в началото на декември и в края на февруари. Те предпочитат уединението, чувстват се най-добре насаме със себе си. Ценят високо личното пространство и трудно допускат в него нови хора. Не очаквайте нежност от тях, но ако запалите искрицата на страстта, тя ще се разгори бързо до истински пожар. В леглото са много пламенни!

ПРОЛЕТ

През този сезон се раждат творчески, талантливи, романтични натури. Предпочитат да бъдат водени, а не да бъдат водачи. Най-важното за тях (както в личния живот, така и в работата) е да намерят подходящ партньор, другар, който да поеме водачеството и да насочи съвместната им енергия в нужната насока. Заедно с такъв надежден човек те буквално разцъфтяват и могат да постигнат много. Не обичат да командват, да проявяват инициатива или да поемат твърде голяма отговорност – по природа са предпазливи. По-скоро ще се нагаждат към предложените обстоятелства, отколкото да променят нещо.

Поддават се на ласкателства и комплименти, има известна доза нарцисизъм в тях. Те са прекрасни оратори и невъзможни бърборковци! Истински майстори-клюкари са, при това както жените, така и мъжете. Могат да се доверят на сто процента на интуицията си, която понякога граничи с ясновидство. Тъй като напролет либидото се повишава, това се е отразило и на характера на родените през този сезон – за тях в леглото няма табута и те обожават еротичните експерименти.