Автор
Десислава Недева

Какво влияние ще има ретроградният Меркурий в Скорпион върху нас?

Днес Меркурий отново ни обръща гръб и навлиза в своята ретроградна фаза. Както знаете, това означава, че навлизаме в период, за който са характерни недоразумения от всякакъв характер, нетипични за нас грешки, проблеми с интернет мрежата, електрическите устройства и внезапни спънки в логистиката.

Нека припомним някои основни правила, когато Меркурий стане ретрограден:

1. Не подписвайте договори.

2. Не започвайте работа по нови проекти.

3. Не купувайте техника.

Ако сте изпълнени с нови идеи и кипите от енергия, можете да планирате, проучвате и да се подготвите за изпълнение на идеите си веднага щом най-малката планета в Слънчевата система започне да се движи директно, което ще се случи на 20-ти ноември. Не е толкова далеч, нали?

С какво обаче е по-различно ретроградието на Меркурий , което се случва в знака Скорпион?

Вярвате или не, неговото предизвикателно влияние ще бъде малко по-щадящо за всички нас. Тъй като останалите планети формират хармонични констелации на небосклона, те ще държат способността ни да мислим разумно и рационално в изправност и така бързо и лесно ще успеем да се справим със всякакъв сорт неуредици.

В момента Меркурий държи в обятията си не коя да е планета, а именно Венера. Ето защо това е идеалният момент да кажете на някого, че го обичате и имате чувства към него. Ще се почувствате наистина свързани един с друг и ще ви бъде изключително лесно да споделите своята привързаност. Околните също ще са благоразположени към вас, затова очаквайте изненадващи признания, дори и някои неприлични предложения. Възползвайте се от тази всеобща обичливост и поканете сладура от IT отдела на среща, нищо че изглежда самовглъбен и не особено общителен. Времето е подходящо както за създаване на нови връзки и приятелства, така и за възобновявне на стари такива.



Скорпионът притежава дълбока и интензивна енергия. Той владее емоциите, лоялността, но и ревността. Това прави неговата репутация не особено бляскава и може да ни подтикне към излишно ровене в личното пространство на най-близките ни. А знаете, че който търси, намира. Всичко, което е свързано с пари, сексуален живот и интимни контакти, ще бъде щателно разнищено, изговорени и преживяно до най-дребния детайл. Много е важно обаче да знаете, че каквото и да изскочи от кутията на Пандора, не трябва да правите крайни заключения, а още по-малко да предприемате каквито и да е действия. Защото каквото и да започнете през този период, то няма да бъде нито успешно, нито дълготрайно. Освен това не взимайте решения, които засягат други хора. Оставете поемането на тази отговорност след като премине ретроградието, а още по-добре една седмица след него.

Четете още: Месечен хороскоп за всички зодии за ноември