Автор
Десислава Недева

Какво задължително трябва да присъства в хладилника на всяка зодия

Когато човек се намира в извънредна ситуация, каквато е настоящата, започват да се включват всички механизми за оцеляване, а яденето се превръща в топ приоритет. Вижте какви продукти трябва да поддържате в хладилника си, ако искате да се чувствате спокойни, че имате поне храна, която да отговаря на душевните, а не само гастрономическите ви нужди.

Овен

Овенът е винаги зает с нещо, препуска някъде и не се слави с особено търпение, затова бързите закуски от всякакъв характер са перфектната храна за този неизчерпаем източник на енергия. Няма да е лошо да поддържат хладилника си зареден с яйца, маслини, масло и кисело мляко.

Телец

Телецът е гастрономът на зодиака и обича не само да си похапва, но и да се наслаждава максимално на този процес. Готвенето също не му е далечно занимание и може да приготви почти всичко, стига да не го мързи, разбира се. Любимите му продукти са всички видове сирена, авокадо, картофи, майонеза, кокосово мляко и много шоколад.

Близнаци

Умът на Близнаците има нужда от постоянно стимулиране с питателна храна, богата на витамини, минерали и протеини. Те обичат да си похапват и всякакви глезотии, докато водят своите безкрайни и напоителни разговори. Ето защо в кухненския шкаф винаги е добре да има по няколко пакета чипс, вафлички, ядки и брускети.



Рак

Душата на Раците е чувствителна, също както и техните стомаси. Те предпочитат домашно приготвената кухня и не разчитат на ресторантите да сготвят вместо тях, а пакетираните храни буквално ги отвращават. Любимите им ястия са тестените, затова килерът им е зареден с паста, спагети, макарони, тесто за пица и стотина шишета доматен сос.

Лъв

Лъвът обича да демонстрира своето превъзходство над останалите, дори и когато се храни. Той не се задоволява с едно просто ястие, а държи обядът му да е винаги пищен и разнообразен. Също така и претенциозен. Ако основното не съдържа трюфели, хайвер или каперси, то десертът задължително трябва да е нещо изтънчено.

Дева

Девата обича да е винаги във форма и не си позволява да преяжда. Тя приема храната си често и по малко и обикновено менюто ѝ включва свежи плодове и зеленчуци, варена царевица и малко мюсли.



Везни

За Везните храненето е изкуство. Дори да не е толкова вкусно, ястието трябва задължително да е естетически издържано и да ухае приятно. Размерът също е от значение, като правилото е – колкото по-малко, толкова по-добре. Везните трудно решават какво точно искат да похапнат за вечеря, затова хладилникът им обикновено е празен.

Скорпион

Скорпионът изпада в екстаз докато се храни. Той обича да се наслаждава максимално на всяка една хапка, като предпочита наситените и характерни вкусове. Пикантните ястия са му слабост, както и изобилието от подправки. Тиква, стриди, артишок, гъби и цвекло са само малка част от богатия му хранителен запас у дома.

Стрелец

Стрелецът приема всяко изживяване като предизвикателство. Храненето също не прави изключение. Като любител на природата и излетите на открито, Стрелецът е фен на обикновената, но полезна кухня. В хладилника му можете да откриете пуйка, броколи,зелени салати, цвекло и много портокали, с които сутрин си прави прясно изцеден сок.



Козирог

Козирозите са традиционалисти и предпочитат да консумират една и съща храна почти всеки ден. Също така държат на дисциплината в храненето и не пропускат обяд, закуска или вечеря. Пазаруват за седмицата, като предварително са изготвили план какво ще ядат всеки един ден, така че хладилникът им никога не остава празен.

Водолей

Водолеите мразят да се хранят сами и сега по време на карантина има голяма вероятност да си останат гладни. За сметка на това ще се занимават с далеч по-възвишени за техния напредничав ум дейности. И все пак Водолеите обичат да експериментират във всичко, така че ако се разровите в кухненския им бокс може да откриете интересни попадения като брюкселско зеле, пащърнак, кестени, тофу, див ориз и магданоз.



Риби

Рибите са фенове на леката и семпла храна, която се приготвя бързо и лесно. Но тяхната голяма страст си остават сладките неща – от мъфини, през понички, палачинки и браунита, чак до любимия стар шоколад. Дори да не става въпрос за сладкиши, Рибите пак ще изберат сладките продукти за своите ястия, например сладък картоф, червено цвекло, мед.

Четете още: Венера влиза в Близнаци и ни носи море от ухажори и секс