Продължение на I част

Везни

Основният съвет, който ви дават звездите за идната година, е да не пръскате силите си в твърде много различни посоки и да не се опитвате да угодите на всички. Вместо това по-добре ще е да се фокусирате върху личните си желания и цели - така ще постигнете много повече и с по-малко загуби. Що се отнася до кариерата ви през лятото можете да се окажете на гребена на вълната, която ви носи напред, към успеха. Юли ще е най-доброто време за действие, но късметът ще ви съпътства чак до септември. Не се страхувайте да се възползвате от възникналите шансове.

Скорпион

Вашият войнствен покровител Марс ще влезе в съзвездието Скорпион в началото на януари и ще остане в него цели седем месеца. Това означава, че кариерните ви успехи и перспективи през 2016 г. обещават стабилен ръст. Особено сполучливи за вас ще бъдат април и юни. През септември може да ви вдъхнови някое ново увлечение, което не е свързано по никакъв начин с работата ви. Този тласък ще е толкова силен, че ще може дори да ви накара да смените професията си. Идната година ще е още рано да се простите с настоящото си професионално обкръжение, но вдъхновението ви може да стане основна тема за вас през 2017 г.



Стрелец

В кариерата идната година обещава да бъде една от най-добрите за вас. Още от самото й начало Юпитер, планетата на благоденствието и успеха, уверено ще се установи в горната част на звездната ви карта и ще остане там до септември. През есента слънчевото затъмнение пък ще ви открие пътя към грандиозни успехи. Имате рядката и ценна възможност без особени сътресения и усилия да се издигнете на следващото стъпало в кариерата. Не е изключено да ви очаква период, в който да се наложи да вършите две неща едновременно, но той няма да продължи дълго.

Козирог

През идната година ще имате добри шансове да постигнете целите си - Юпитер, повелителят на успеха, е решил да се доближи до най-горния сектор на вашата звездна карта, за да управлява оттам събитията. Още по-интересно ще се подредят планетите през март, когато ще можете да надникнете в бъдещето в най-широката му перспектива. Ако в отношенията с околните ви безпокоят етични въпроси, а в бизнеса се стараете не само да печелите пари, но и да слушате съвестта си, този момент може да се окаже повратен за вас.

Водолей

Човек, който няма точна цел, трудно може да се движи напред. Трябва да обърнете особено внимание на събития, които могат да се случат в кариерата ви през пролетните месеци - април и май. Всичко ще приключи благополучно, но е възможно да се сблъскате в работата с проблем, който отдавна се опитвате да решите. Случващото се постоянно ще ви тласка да се върнете към миналите си етапи, ако ще и временно - например за да помогнете на човека, заел старата ви длъжност. Или пък напротив - вие самите няма да искате да напуснете привичното си място. Може да ви направят рисковано, но много изгодно предложение - може би дори известно време да работите тайно за конкурентите. Окончателно нещата ще се определят чак през ноември.

Риби

През идната година ще трябва да помислите как да изпълните всичките поети ангажименти, запазвайки себе си при това. Вашият кариерен хороскоп е под мощното влияние на Сатурн, а това означава, че ще трябва да се потрудите усилено, но усилията ви ще бъдат възнаградени по достойнство. При цялата си сурова взискателност Сатурн е справедлив и няма да ви лиши от заслуженото. Не губете надежда и кураж заради някакви неприятни разминавки през март и април. Стегнете се и пробвайте отново - през юни със сигурност ще сте в печеливша позиция.