Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Кои ще бъдат най-щастливите дни през юли

Юли ще е един интересен месец заради редица особености в движението на планетите. Освен, че ни очакват едно слънчево и едно лунно затъмнение, юли ще бъде месецът на тригоните (планетни аспекти). Има само две ингресии на планети. Слънцето ще премине на 22 юли в знак Лъв и Венера на 10 юли в знак Дева. Като цяло няма много лоши планетни аспекти, освен в края на месеца.
Първата десетдневка на юли, под влияние на тригона на Слънцето и Юпитер ще бъде по-благоприятна и хармонична. Последната седмица на юли ще бъде най-напрегната.
През първата десетдневка Меркурий и Венера се намират в знак Лъв. Това е най-доброто време за почивка, за слънчеви бани, плуване, както и за любов и романтика. Добри дни за влюбване, романтични срещи, както и за посещение на изложби, концерти, състезания и други развлекателни събития.

От 1 до 3 юли покупките могат да бъдат неуспешни. По-добре е да се откажете от покупката на скъпи бижута и изобщо от големи финансови транзакции.

От 4 до 6 юли ретроградният Марс ще е в опозиция на Меркурий. Това не е най-доброто време за пътувания извън града или на дълги разстояния с кола - през този период се увеличава рискът от злополуки. Ето защо е по-добре да използвате друг транспорт или да отложите пътуването.

От 2-11 юли на небето ще се задържи повече големият воден тригон на Слънце-Юпитер-Нептун, което създава стабилност и хармонично небесно влияние.

От 7 до 10 юли е благословено време. Слънцето ще прави хармоничен аспект към Нептун. Това е показател за по-висша любов и по-силна интуиция.

Възможни прозрения, отварянето на третото око (за тези, които се занимават със съответните практики) и други мистични събития. Това е чудесно време за духовни практики, медитация, търсене на предназначение и смисъл на живота.

На 10 юли Венера преминава в знак Дева, а в този знак е в падение, не е най-доброто място за нея. Ето защо любовните чувства на много хора ще станат по-малко видими и по-слабо изразени, ще утихнат страстите. Ще се задълбочи задълбаването в дреболии и ще нарасне критичността. Избягвайте да правите големи покупки след 10 юли до края на месеца. Единственото изключение е от 21 юли до 24 юли, когато Венера ще направи хармоничен аспект към Юпитер.

На 13 юли в 05:49ч е новолунието и едновременно с него частично слънчево затъмнение в знак Рак.

Около времето на затъмнението, от 10 до 17 юли, не сключвайте сделки и не подписвайте важни документи. Но това е прекрасно време за привличане на нови приятели. По-специално, защото Венера ще направи голям земен тригон към Сатурн и Уран - трансформация на любовните отношения. Уран символизира приятелите, а Венера - духовната връзка. По този начин можете да привлечете хора, с които сте свързани кармично, т.е. с онези, с които ви е писано да се срещнете. Възможно е да се организират нови приятелски проекти.

По същото време (14-15 юли) Венера ще е в хармоничен аспект и със Сатурн. Това ще укрепи връзките и ще помогне да се установят трайни, приятелски или романтични контакти. В същите дни е възможно привличането на кармични брачни партньори.

На 21-24 юли е чудесно време за духовни и енергийни практики, за кръщение, за избиране на духовно име, както и за избор на нов път. Причината е, че Слънцето се свързва с Бялата Луна, което се случва веднъж годишно.

След това настъпва критичен период – от 25 по 31 юли. Освен че Меркурий става ретрограден, на 26 юни, на 27 е пълното лунно затъмнение в съвпад с Марс в знак Водолей и квадратура с Уран. Това е най-продължителното затъмнение на 21 век. Продължителността му ще бъде рекордна - 1 час и 43 минути, или 103 минути. Това се дължи на факта, че в този момент Луната ще бъде близо до своя апогей - в най-далечната точка на своята орбита от Земята. Затъмнението и тао квадратурата не вещаят нищо добро. Напрегната конфигурация, която внася в живота на хората разрушителни тенденции. Възможно е възобновяване на военни конфликти някъде, тъй като Марс означава война, а ретроградността е възобновяване. Въобще двете ретроградни планети - Меркурий и Марс - в края на месеца и началото на следващия, могат да доведат до хаос в световната икономическа структура. Възможно е неочаквано сриване на пазарите, както и началото на мащабни световни търговски войни. Увеличаване на инцидентите и нещастните случаи.

В крайна сметка имаме напрегнати аспекти между три планети, които могат да генерират огромна експлозия на енергия. Следователно в края на юли не се изключват сътресения в личния живот на отделните хора и в социално-политическата ситуация в някои нестабилни региони на света.

Меркурий ще остане по-дълго в знак Лъв, защото в края на месеца ще забави движението си, ще стане стационарен около 21 юли и ще премине в ретрограден от 26 юли до 19 август. Това може да доведе до смущения в работата на транспорта, телекомуникациите и интернет комуникациите, други средства за комуникация.

Този и следващият месец, поради ретроградността на Меркурий и Марс не се препоръчва да се правят хирургични операции, освен спешните и животоспасяващите, вадене на зъби, сключване на договори, на брак, купуване на автомобил, битова техника, инструменти, имоти, да се пътува и ходи в командировка, да се започва нов проект или ново дело, да се започва ремонт, строителство, да се прави преинсталиране на компютрите, да се провеждат съревнования. Не започвайте нова работа, нов проект или бизнес, нови интимни отношения, не поемайте излишни рискове.

От 25 до 31 юли не се препоръчва пътуването със самолет, особено от 29 до 31 юли, тъй като опасността от авиокатастрофи във въздуха значително се увеличава - Марс ще бъде в твърда квадратура към Уран. Стартирането на ракети и изпълнението на други космически проекти ще бъде неблагоприятно. В същите дни опасността от пожари значително се увеличава. Землища и много гори могат да изгорят. Ситуацията може да бъде утежнена от дълъг период на засушаване. Може би това е най-опасната точка не само през юли, но и през цялото лято.

Юпитер ще стане отново директен на 10 юли. Сатурн, Нептун и Плутон продължават да са ретроградни.

Най-успешните дни през юли са: 4, 5, 13, 14, 21, 22.

Напрегнати дни: 1, 8, 9, 24, 25, 27.