Автор
Десислава Недева

Кои цветове ще ни носят късмет в годината на металния Бик

Според китайския календар, от 12-ти февруари 2021-ва до 21-ви януари 2022 г. ще властва металният Бивол. Китайците вярват, че цветовете резонират с определени честоти, които носят различна сила в зависимост от годината, в която ги носим.

Начинът, по който подбираме цветовете, с които да се обличаме, има за цел да ни помогне да привлечем щастието и късмета на своя страна. Това, което трябва да знаем за начало, е какви характеристики притежават отделните цветове и колко силно ще ги проявяват през годината на металния Бивол.

Червеният цвят ще ни носи богатство и просперитет

През 2021 г. Бзаложете на червеното, ако искате да увеличите доходите си и да си осигурите стабилни финансови постъпления. Важното в случая е да не прекалявате с използването на този цвят във вашето ежедневие. Когато огнената му енергия стане прекомерна, може да се превърне в доста разрушителна сила. Ако решите да вмъкнете този цвят в декорирането на вашия дом, например, едно е да поставите червен килим в коридора, за да привлича пари в семейството ви, друго е да боядисате всички стени на апартамента си в червено. Последното може да прерасне в маниакално преследване на финансови печалби, което в крайна сметка да доведе до фалит.



Жълтият цвят ни носи признание през 2021-ва година

В годината на металния Бивол, жълтият цвят се асоциира с признанието, което получаваме от околните, придобиване на сила и издигане в социалния ни статус. Това е цвят, който се свързва с елемента земя и символизира търпението и стабилността, както и реалистичните цели и очаквания. Ако прекалим с използването на този цвят навсякъде около нас през тази година, то ние можем да си навлечем прекалено големи грижи, да започнем да се тревожим излишно и да си създаваме сами стрес, особено що се отнася до основния източник на нашите парични постъпления. Жълтият цвят винаги се е свързвал с аристократичното потеклото и високото положение в обществото. Това е цветът на кралете, както и на самата държава Китай.



Белият цвят е източник на нашите ресурси

Бялото се свързва с елемента метал, който през 2021-ва година символизира нашите източници, помощта, която получаваме от другите и от Вселената, както и властта. Другите цветове, които се свързват с елемента метал, това са сребристото и златистото. И двата металически нюанса привличат парите в живота ни, затова се смятат за благоприятни за носене през новата година.



Синьото и черното могат да предизвикат ожесточено съревнование през 2021-ва година

И двата цвята символизират течащата вода, която носи големи промени и раздвижване в комуникацията. Поток от информация се излива върху нас и когато носим повече черни и сини дрехи, ние подсилване използването ѝ в нашите ежедневни контакти, но също така тя може да създаде около нас и напрежение и съревнование с останалите. Не прекалявайте с употребата на тези два цвята, ако не искате да чувате странни клюки по ваш адрес, особено ако сте родени в годината на Кучето, Глигана или Плъха. Ако все пак решите да заложите на черна рокля, винаги прибавяйте към тоалета си някой цветен или метален акцент, който да балансира енергията около вас.



Зеленият цвят ни изпълва с креативност и творческа мощ

През новата година изборът на зелен цвят в нашия гардероб ще бъде изключително благоприятен, тъй като той символизира интелигентността и артистичните заложби. Това също е цветът на пролетта, който се свързва с новото начало и пробуждането на природата и енергията чи в душите на хората. Зеленото се съотнася към елемента дърво в китайската астрология и ни напомня, че винаги, когато не се чувстваме добре психически или физически, като терапевтичен сеанс можем да изберем да наблюдаваме зелени поля или гори. Зеленият цвят символизира още движението, затова изборът му може да повдигне нашата енергия и двигателна сила. Ако не сме почитатели на зелените дрехи, може загадъчно да го вмъкнем в нашия гардероб като изберем зелен шал или зелено бижу, които да допълнят тоалета ни.



На кои цветове да наблегнем според нашата китайска зодия?

Бялото и жълтото са сред щастливите цветове за хората, родени в годината на Коня. За тези, които са родени в годината на Маймуната, Овцата, Бивола и Тигъра, се препоръчва употребата на червен цвят в облеклото и интериора. Петелът ще пожъне максимален успех, ако заложи на жълто, червено или зелено. Ако пък сте родени в годината на Кучето, Глигана или Плъха, то вие задължително трябва да избягвате прекаляването със сини и черни дрехи и вместо това да попълните гардероба си с повече зелени артикули. Родените в годината на Заека също могат да обличат често зелени одежди, докато тези на Дракона и Змията трябва да залагат предимно на бели, лилави, златисти или сребристи аутфити.

Четете още: Тези 4 зодии ги очаква голяма промяна през 2021-а