Автор
Десислава Недева

Колко дълъг живот ще имаш според зодията

Според астрологията денят и часът на нашето раждане определя и дата на смъртта, но малко професионални астролози се заемат с нейното прецизно изчисление. И все пак, нека погледнем най-общо според характеристиката на нашата зодия колко ни е писано да живеем на тази земя.

Овен

Овенът е упорит и устойчив като характер, затова е склонен да преживява лесно трудностите, които му поднася съдбата. Както жените, така и мъжете Овни са борбени и енергични и се очаква да доживеят поне 82 годишна възраст. Когато минат 80-те, те се превръщат в едни изключително мъдри създания, които все още носят пламък в очите и гордост в сърцата.



Телец

Представителите на зодия Телец са галеници на съдбата и почти не се среща индивид, който да е починал преди 80-тия си рожден ден. Те водят балансиран начин на живот с премерен ритъм и знаят как да се наслаждават на всяка една земна радост. Добре е да не прекаляват с храната и да не се отдават на мързел, защото цифрата 80 бързо може да се раздели на две.

Близнаци

Близнаците са авантюристи по природа и младоликата им външност ги прави да изглеждат на 30, когато вече са чукнали 50 лета в календара. Жените Близнаци се славят с оптимизма си, което им помага изключително много във воденето на спокоен и дълъг живот. Мъжете Близнаци също са орисани да живеят продължително, но все пак не е лошо да следват основното правило да прекарват дълго време на открито и да правят различни дихателни упражнения.



Рак

Този знак е малко вероятно да доживее до дълбоки старини. Мъжете изкарват до 65 години, докато на жените им се дава бонус от още 3. Причината е тривиална – постоянен стрес и склонност към тревожни състояния. Експертите препоръчват на всички представители на зодия Рак да спазват диета още от ранна възраст, за да успеят да удължат дните си на тази земя.

Лъв

Лъвовете живеят средно до 71 годишна възраст, което всъщност никак не е малко като се замислиш. И все пак, ако има представители на зодия Лъв, на които им се живее повечко, ще трябва да се научат да не се тревожат за всяка дреболия, да не изпадат толкова лесно в паника и да не носят целия товар от задължения на плещите си.

Дева

Представителите на зодия Дева имат уникалния шанс да живеят повече от 85 години. Тайната на тяхното дълголетие се крие в приятелствата, които успяват да създадат и поддържат с течение на времето. Освен това всички знаем за манията на Девата да живее здравословно и да изглежда добре, което автоматично включва сериозен хранителен режим и спорт в нормални граници. Въпреки това честата смяна на настроението и невротичният им характер може да им докара редица болести.

Везни

Везните се стремят цял живот да открият баланса и хармонията в отношенията си с околния свят. За да живеят пълноценно и да се научат да се радват на малките неща, те трябва да се фокусират върху грижата за здравето си и да избягват стресови ситуации. Ако се придържат стриктно към това правило, ги очаква празнуване и на 90-тия им рожден ден.



Скорпион

Скорпионите са податливи на много заболявания, което предполага не само кратко пребиваване на планетата Земя, но и доста ниско качество на живот. Тази зодия се нарежда на последно място по продължителност на човешко съществуване, но с постоянни грижи за здравето и психиката си, тези хора се прераждат като феникс от пепелта и могат да постигнат забележителни резултати в удължаване на времето си за живот.

Стрелец

Стрелците, за съжаление, също няма да могат да се радват на дълъг живот, но пък с правилния подход, могат да удължат престоя си на Земята до 69 годишна възраст. Ако наистина искат това да се случи, те трябва да променят коренно ежедневието си, в което да направят място за спорт, здравословно хранене, но най-важното – балансирано и хармонично съществуване със самите себе си. Дали ще е йога, посещение при психотерапевт или излети в планината, зависи изцяло от тях. Но ефектът винаги е един и същ – по-дълъг и щастлив живот.



Козирог

Ето това са лидерите сред дълголетниците на зодиака. Те са спокойни, уравновесени и стабилни натури, които нямат никакво намерение да напускат рано планетата Земя. И все пак, пословичният им работохолизъм може доста да изтощи крехкото им тяло, което не е пригодено за такъв силен физически и психически натиск, какъвто амбицията на Козирога му нанася всеки ден. Бъдете милостиви към себе си и се научете да се почивате активно, ако искате да се радвате дълго време на своите постижения.

Водолей

Един от честите проблеми в здравето на Водолея са постоянните настинки, които се трансформират в различни хронични заболявания. С правилната грижа за имунната си система, той може да живее повече от 72 години, като в повечето случаи се радва на щастлив и пълноценен живот, без сериозни катаклизми и неизлечими болести.

Риби

Тези чувствителни създания изглеждат крехки на пръв поглед, но реално са изключително адаптивни и гъвкави и лесно се приспособяват към живота и промените в икономическата и климатична обстановка на планетата. Мъжете живеят средно около 70 годишна възраст, докато жените ги надживяват с още 4 години. Сред Рибите рядко се срещат столетници, но затова пък са зодията, която може да се похвали с най-интересен и вълнуващ живот.

Четете още: Тези 5 зодии предпочитат дългите връзки пред флиртовете