Автор
Ива Петрова

Комплексите и слабите места на мъжете според зодията им

Днес ще ви издадем къде се крие ахилесовата пета на представителите на силния пол според зодията им. Дори и най-невъзмутимите наглед мъже могат дълбоко в себе си да се срамуват от излишните си килограми, да страдат от сценична треска или да се плашат от нови запознанства.

Овен
Основен комплекс: „Аз съм по-по-най“

За Овните е много важно да бъдат най-добрите във всичко. Той трябва да е най-силния, най-преуспелия, най-умния. Именно затова представителите на този знак си поставят амбициозни цели и почти винаги ги постигат. Но обратната страна на тази вътрешна сила е страхът да не осъществят плановете си, да изгубят това, което вече имат и в краен случай да претърпят поражение. Най-ужасният кошмар на Овена е фактът, че е просто невъзможно да бъде най-добър във всичко. Ако мъжът, роден под този знак, не умее нещо или не го умее достатъчно добре, това ще е слабото му място.

Овенът смята, че той и само той е способен да преобърне света и има всичките необходими за това качества. Той е готов да говори за своята гениалност и дори да слуша ласкателства по свой адрес, но трудно ще понесе въпроси „Ти сигурен ли си, че си най-добрият?“, „А дали ще успееш?“, „Жена ти наистина ли те обича?“. Да се усъмниш в съвършенството на Овена означава да го настъпиш по мазола. Овенът иска, мечтае и вярва, че е най-добър във всичко. Ако се съмнявате в това, ще си спечелите враг в негово лице. Овенът лесно избухва, но за щастие също толкова бързо се успокоява. Можете да разчитате на прошката му, но все пак не поемайте излишни рискове.

Телец
Основен комплекс: „Само без изненади!“

На Телците им е трудно да завързват нови контакти, тъй като дълбоко в душата си те не се смятат за достатъчно интересни личности. В същото време те изпитват безумен страх от самотата. Друго слабо място на Телците е финансовата им стабилност. Ако нямат скътани средства за черни дни или изпитват парични затруднения, те могат да изпаднат в дълбока депресия.

В характеристиката на Телеца е постоянно да мисли за „черните дни“ и затова да планира методично живота, работата и заетостта си. Как можете да разклатите почвата под краката му? Заявете му неочаквано, че му подарявате например уредена екскурзия в екзотична страна! Ако полетът е резервиран за близката седмица, скандалът ви е гарантиран. Телецът не е готов за такива изненади, по-добре не си насилвайте късмета! Това обаче не означава, че животът с Телеца е скучен и прозаичен. Парадоксално, но факт – той дотолкова не обича изненадите, че предпочита да ги прави сам. Затова по-добре му се доверете, напълнете дома му с топлина и уют, а той сам ще намери начин да ви изненада приятно.

Близнаци
Основен комплекс: „Ти мен уважаваш ли ме?“

За Близнаците е много важно да се чувстват нужни, полезни и най-вече авторитетни. Те държат мнението им да бъде последна инстанция. Не понасят някой да се усъмнява в думите им, а ако проявите явно неуважение към Близнака, ще го засегнете дълбоко.

Представителят на този знак вярва непоклатимо, че е прекрасен оратор и при това най-ерудирания от всички, които се опитват да спорят с него. Той иска от околните само едно – признание и зачитане. Изказванията „Това вече съм го чувал някъде“, „Стига си говорил глупости!“ или „Кажи нещо ново“ ще го накарат да ви заклейми като невеж човек. Единствено Близнакът знае за какво трябва да се говори и какво е по-добре да се премълчи. Влюбили сте се в представител на този знак? Научете се да го слушате и в краен случай тактично да намеквате, че ще е добре да смените темата.

Рак
Основен комплекс: „Една крачка напред, две назад“

Раците са един от най-комплексираните знаци на зодиака. Те могат да се измъчват и терзаят по всякакви поводи. Някои от Раците си намират нещо във външния си вид, от което да се срамуват до края на дните си, други се притесняват от финансовата си нестабилност или недостатъчната си ерудиция. Представителите на този знак са много зависими от мнението на околните и приемат болезнено всякаква критика.

Освен това са доста нерешителни. Понякога събират целия си кураж и правят първата крачка, но после надушват опасността и се крият пак в уютната си черупка. Не ги обвинявайте в никакъв случай за това, иначе рискувате да си спечелите враг. Ракът трудно прощава, по-лесно му е да ви прехвърли в „черния си списък“. Такъв е нравът му. Най-добрият изход от положението е инициативният партньор, с когото Ракът да постигне невиждани висоти!

Лъв
Основен комплекс: „Негово величество Кралят“

Лъвът никога не се прощава с короната си. Трудно е да му обясните, че не е прав за нещо – а и има ли смисъл? Лъвът винаги ще ви доказва разпалено обратното, стигайки до крайности. Той няма да изслушва упреци и никога няма да се съгласи с вас! Просто приемете този факт или използвайте женската си хитрост.

Лъвовете са уверени в себе си и искрено се смятат за идеални. Но понякога ги измъчват съмнения, че някой не е осъзнал тяхната изключителност. Лъвовете изпадат в недоумение, ако изведнъж се окажат в ролята на втора цигулка или бъдат надминати от съперника си. Такива обстоятелства задължително накърняват самолюбието им.



Дева
Основен комплекс: „Не ми ли вярваш?!“

Девите се стремят към идеала, затова познават отлично недостатъците си и говорят открито за тях. Това обаче не им помага да надвият комплексите си за своя външен вид и маниера им на поведение. Девите могат да се укоряват за прекомерната си срамежливост, да се съмняват в чара си и да се срамуват от излишните си килограми.

Девата е същество, което усеща безпогрешно настроението на околните и веднага приема проблемите им като свои. Когато чете интересна книга, представителят на този знак по правило се идентифицира с главния герой. А когато чете медицинска енциклопедия, открива у себе си десетки заболявания. Разбира се това до голяма степен са измислици, но Девите искрено им вярват и съмненията от страна на близките са тежък удар за тях. Девата е готова да фантазира и да си измисля какво ли не, но няма да търпи присмех по свой адрес. По-добре се съгласете с представителя на този знак, подкрепете го и го изслушайте – тогава можете да му станете добър приятел или нещо повече.

Везни
Основен комплекс: „Само не се карайте!“

Ако някога сте срещали човек, който си мечтае на всички да им е добре – той е зодия Везни. В училище той се старае да сдобри скаралите се, а в зрелия живот също няма да подмине онеправданите. Везните искат да има мир в целия свят и самите те се стараят да не предизвикват конфликти. Ако им връхлетите с гневни изблици или ги нагрубите открито, ще се озовете в черния им списък. Те деликатно ще си замълчат, но няма да ви погледнат повече. Трябва да бъдете по-внимателни, скромни и спокойни с Везните – иначе не може!

Представителите на този знак ги плаши промяната, те трудно се оправят с новите начинания. Постоянно си мислят, че може да претърпят провал. Освен това често имат комплекси за недостатъчно високото си обществено положение и собствената си несъстоятелност.

Скорпион
Основен комплекс: „Никой не ме обича“

Прието е Скорпионите да се смятат за студени, безчувствени и безпринципни, но всъщност дълбоко в себе си те могат да носят дълбоки рани, детски обиди и комплекси. Най-големият страх на Скорпиона е, че някой може да открие болното му място и да го ужили точно там.

Този знак се смята за най-силния и магически привлекателен. Кой би си помислил, че слабите му места са сантименталност и ранимост? Може би точно заради това Скорпионът се крие под желязна маска и се старае да не допуска хората близо до себе си. Той се страхува, че те могат да му причинят болка или да му навредят. Най-сигурния начин да се сближите със Скорпиона е да му създадете психологически удобни условия за него, да му докажете, че сте верен и предан човек. Но ако нарушите свое обещание към него, веднага ще се озовете в списъка на враговете му и едва ли някога ще можете да се превърнете пак в приятел.

Стрелец
Основен комплекс: „Не е моя вината!“

Стрелците не умеят да губят и никога не си признават пораженията. За тях е важно всички наоколо да ги смятат за победители, за късметлии, на които всичко им е супер. Ако изпитват някакви трудности или неуспехи, ще се срамуват много от това и ще се постараят да го скрият от околните.

Този знак се отличава с панически страх от това да се окаже в грешка! Дори ако осъзнае, че не е прав, той до последно ще го отрича и ще се старае да изглежда безгрешен. Нещо повече – също като Лъва Стрелецът има високо мнение за себе си и се смята за най-страхотния човек на земята! За да живеете с него дълго и щастливо, трябва постоянно да му създавате условия, в които той да изглежда победител. Ако се влюбите в Стрелец, приемете го с всичките му особености – тогава той никога няма да ви разочарова.

Козирог
Основен комплекс: „Най-нежната душа“

Козирогът е един от най-верните знаци от зодиака. Той уважава и цени своя избор, както на любовния фронт, така и в приятелския кръг. Именно затова най-големият му страх е да изгуби близките си и да остане сам. На младини Козирозите често имат комплекси за външния си вид или за неумението си да общуват с противоположния пол, но с възрастта стават по-уверени в себе си.

Козирогът много уважава околните и очаква същото в отговор! Ако му кажете „Ти си сухар“, „Ти си груб циник“ или нещо саркастично на същата тема, това е все едно да го обвините в смъртен грях. Козирогът е сигурен, че е най-нежната душа и най-човечният тип от всички – не си правете труда да го убеждавате в обратното. Ако сте влюбени в Козирог, тази особеност ще ви бъде само от полза. Говорете му, че е уникален и че има голямо сърце и той винаги ще се съгласява с вас.

Водолей
Основен комплекс: „Аз знам най-добре!“

Водолеите страдат от комплекса, че животът им не е достатъчно интересен и разнообразен. Те се опитват по всякакви начини да се откроят на фона на другите и най-много от всичко се страхуват да потънат в рутината и в сивото ежедневие. Освен това на Водолеите им омекват краката пред всякаква отговорност, затова ги плашат публичните изяви и състезанията.

Този знак обожава да се хвали пред околните и много ще се радва да чуе една добра дума за себе си от вас! Ако получи по свой адрес нещо нежелателно, веднага ще кипне и ще ви залее с вълна от гняв. По-добре не рискувайте. Водолеят винаги се стреми към статута на най-умния, така че поддържайте това негово убеждение и смело му искайте съвети. Той ще ви помогне с огромна радост и ще обърне повече внимание на вашата персона.

Риби

Основен комплекс: „Ти всичко ли си ми казала?“

Рибите обективно са най-комплексирания знак от зодиака. Те са по-зависими от мнението на околните. Страхуват се да бъдат различни от другите, да бъдат твърде странни, твърде грозни, твърде глупави. Терзаят се, ако някой не ги разбира, ако ги осъжда или не ги подкрепя. Трудно им е да общуват с нови хора, затова имат доста тесен кръг от приятели.

Като всички водни знаци Рибите са привлечени от мистиката и загадките. Те искат да знаят всичко, дори и най-неопознатото и невероятното. Това засяга и личния им живот, само че там към магията се добавят интригите и слуховете. Рибите искат да знаят всичко и няма да мирясат, докато не чуят всички подробности за дадено събитие. Ще трябва да приемете това, иначе никога няма да разплетете кълбото от недоизказани и премълчани неща. По-добре е да им дадете излишна информация, отколкото да скриете от тях нещо важно.