Всички гледаме различно на света. Някои взимат твърде присърце всичко случващо се и се засягат от дреболии, а други са такива непукисти, че не можете да ги обидите, дори ако се опитате. Как реагира вашият зодиакален знак на обидите? И което е по-интересно - коя зодия е най-обидчивата?

Може би вече и сами знаете отговора. Първо място в класацията заема Ракът. Представителите на този знак имат много деликатна душевност. Човек трябва да се държи внимателно с тях и да бъде тактичен, защото Раците са изключително раними.

Но има и други обидчиви знаци - Риби и Скорпион. За разлика от Рибите Скорпионът може да бъде опасен за онези, които са го обидили. Това е много отмъстителен знак, който може с години да мъти план за възмездие. По-добре не ядосвайте Скорпион. Раците и Рибите са по-снизходителни и рядко отговарят на злото със зло.

Странно реагира и Овенът. Ако някой го обиди, той избухва в такъв гняв, че на противника му се разтреперват коленцата. При това обаче Овенът се успокоява много бързо и може да продължи да контактува с обидилия го човек - ако онзи разбира се не е избягал през три планини в десета.

Лъвовете могат да се обидят от това, че някой ги пренебрегва, не им обръща нужното внимание, не ги оценява по достойнство. В този случай представителите на царствения знак зачеркват пренебрежителния тип от живота си.

Емоционалните Стрелци могат да надуят главата на обидилия ги човек със своите нравоучения и разисквания. После той ще се замисли десет пъти, преди да каже нещо съмнително на огнения знак.

“Земните” Дева, Козирог и Телец се обиждат по-рядко от други. Но ако някой успее да ги засегне, те ще си направят изводи за този човек и ще реагират не емоционално, а рационално.

С “въздушните” Везни, Водолеи и Близнаци също трябва да се внимава. Те са обидчиви. А Везните дори и след дълги години не забравят нанесените им обиди.

Четете още: Вашият цвят за пролетта според зодията ви