Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Козирози, октомври ви обещава приятни моменти

Октомври обещава много приятни моменти и като цяло ще се почувствате по-спокойни. Първата половина на месеца ще донесе постоянен поток от вълнуващи събития и срещи, но не достатъчно, за да ви зашемети. Това е време, пълно с комуникация и нови познанства. Основното сега е да не забравяте за собствените си интереси в опитите да угодите на другите. Това е периодът на вашата самоувереност, така че има шанс да напреднете далеч в целите си.



Има вероятност да получите повишение или позиция, за която работите дълго време. Ако обаче не се осъществи, трябва да съберете търпение и да изчакате подходящия момент (всичко е във ваша полза). Избягвайте да натрупвате напрежение, да се дразните на вашите по-малко продуктивни колеги или да се въвличате в спорове в работната среда (типични аспекти, свързани с Марс в X дом при ниска вибрация).



Ретрограден Уран в V дом на Козирога предполага творчески блокажи. Директният Плутон в Козирог означава свързване с вашата лична сила, отхвърляне на стари стратегии и приемане на алтернативи, които водят до трансформация и растеж. Плутон, Сатурн и Южният възел са под влиянието на вашия знак, което се изразява в необходимостта да се избягва авторитаризмът и илюзията за контрол, по пътя към постигане на вашите лични цели. Не става въпрос за отказване от амбициите си, а за насочване на енергията по положителен начин, култивиране на гъвкаво мислене (винаги има повече от един вариант) и приемане на отговорността за вашите успехи и грешки.



Силно ви се препоръчва медитация, визуализация, молитва и разходки на открито (особено в зелени площи), дейности, които насърчават баланса между тялото и ума (например: Йога, Тай Чи и Лу Йонг, наред с други). Участието в обществени събития (концерти, изложби, пиеси) или групови дейности, ще повлияе положително на вашите настроение.



През втората половина на месеца всичко ще се промени драстично. Мнозина ще се оттеглят в уединение и ще се стремят да общуват само с най-близкия кръг приятели. Можете да прекарате повече време у дома. Вие сте оптимисти и уверени и оказвате положително влияние на другите, което укрепва връзките ви с тях и най-вече с любимия човек. Ако във вашите взаимоотношения има затруднения и нестабилност, вече няма да гледате трагично на това, а по-скоро с ентусиазъм и ще търсите конструктивни решения на всеки проблем.