Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Козирози, през май ще бъдете безкрайно щастливи и влюбени

Скъпи Козирози, влизате в месец май, изпълнени с оптимизъм и ентусиазъм и е много важно да запазите добро настроение през цялото време. Венера ще направи секстил с Нептун в началото на май, което ще ви позволи повече успехи в творческите дейности. Този месец се очаква да бъде по-оптимистичен и ползотворен за вашата кариера. Избягвайте рисковете, които биха могли да ви доведат до задънена улица.

Що се отнася до работата, вие не сте доволни от настоящата ситуация, особено що се отнася до финансите. Квадратът на Меркурий с Юпитер може да ви донесе трудности в областта на парите поради склонността към рискови инвестиции. Избягвайте да инвестирате пари в това, за което не сте сигурни, че може да ви донесе очакваните печалби. Около средата на месеца ще успеете да балансирате финансите си и това ще ви накара да се почувствате облекчени.

Възможни са болки в гърба и проблеми под формата на болки в ставите, особено ако вече сте във възрастта, в която това е често срещано явление.
Труден период от годината отмина и сега е подходящият момент да се отпуснете малко, да си починете, да пътувате някъде или просто да останете вкъщи и да прекарате възможно най-много време с близките си.

Съсредоточете се върху дома и семейството си. През месеца домашната и семейната среда може да бъде разклатена от непредвидено събитие или случка, което ще изпита вашето търпение. В любовния ви живот ще се появи напрежение и някои неочаквани промени, които да нарушат вашата рутина. Не се ядосвайте, опитайте се да се приспособите към новите факти. Освен това, бъдете резервирани и неохотни, когато става въпрос за бъдещите ви планове и не ги разкривайте на никого. Бъдете сдържани и не добавяйте гориво към спорове.

Новолунието в Телец на 11 май в петия ви дом на любовта и творчеството, благоприятства появата на нови романтични връзки; обмяна на опит с близки; и засилване на връзката с вътрешното дете. Този месец ще засили вашата общителност и ще успеете да създадете нови запознанства. Слънцето стимулира вашето желание за нежност, а Марс внушава приятни мисли. Ще бъдете отворени, щастливи и с включени сетива.