Ето че тежката 2020-та приключи, а всички ние сме отправили поглед към идната година. Дали тя ще бъде по-добра? Дали ще успеем да излезем от усещането за обреченост и застой? А кои планети ще бъдат ретроградни и какво да предприемем в тези периоди?

По време на ретроградност е добре да избягваме действия, свързани с характеристиките на съответната планета. Но пък можем да се разделим със стари неща или да се върнем към изоставени такива.

Меркурий

През 2021 г. Меркурий ще бъде ретрограден три пъти:

от 30 януари до 21 февруари
от 30 май до 23 юни
от 27 септември до 18 октомври


Когато Меркурий е ретрограден, обикновено се случват грешки, недоразумения, проблеми в комуникацията и транспорта. Астролозите препоръчват в такъв период да не се подписват договори, да не се купуват нови вещи и да не се започват проекти. Времето на ретрограден Меркурий е чудесно за планиране, проучване и подготовка на нещо, което планирате да започнете за в бъдеще.



Венера

Венера ще премине в ретроградно движение в края на идната година:

от 19 декември 2021 до 1 януари 2022

Когато Венера е ретроградна, е добре да преразгледаме сферите на любовта и парите в живота си. Възможно е да се появят хора от миналото ни, с които имаме неприключили отношения. Астролозите не препоръчват в този период да започвате нова връзка или да сключвате брак.

Юпитер

Юпитер ще бъде ретрограден:

от 20 юли до 18 октомври

Ретроградният Юпитер ни предизвиква да внесем обновление в сферите на идеите си, представата си за живота и идеалите си. Той влияе върху образованието, социалната сфера и благотворителността. По време на ретроградното му движение трябва да се спрат плановете в тази област.



Сатурн

Сатурн ще бъде ретрограден

от 23 май до 11 октомври

Ретроградният Сатурн ни съветва да преразгледаме връзките си, начинът, по който работим и се грижим за себе си и за близките си. Възможно е да се получат закъснения при получаването на финанси или да имате ниско самочувствие. Пазете се от токсични хора.

Уран

Уран ще бъде ретрограден два пъти през идната година:

от 1 януари до 14 януари
от 20 август до 31 декември

Уран символизира големите промени и помага на хората, които са готови за тях. По време на ретроградното му движение има вероятност да преживеете неочаквани обрати.

Нептун

Нептун ще бъде ретрограден:

от 25 юли до 1 декември

По време на ретрограден Нептун обикновено имаме желание да се обърнем към себе си. Фокус стават вътрешното спокойствие и спиритуалните практики.


Плутон

Плутон ще бъде ретрограден:

от 27 април до 6 октомври

Възможно е в този период да станете свидетели на множество скандали, неразбирателства и кавги. Звездите съветват да запазите спокойствие, да не взимате прибързани решения и да потърсите второ мнение, ако е нужно да се изкажете по важна тема.