Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Леле! Пет ретроградни планети през август!

През август ни очакват цели пет ретроградни планети: Плутон, Сатурн, Юпитер и Нептун, а след 20 август се прибавя към тях и Уран. Бъдете много внимателни в действията си по време на техния ретрограден курс. Възможни са малки разногласия, кавги, промени в намеренията, недоразумения, както и отказ от нещо, което сме искали. По време на ретроградната вълна през август хороскопът предупреждава, че трябва да бъдем особено внимателни в общуването, защото много думи ще бъдат тълкувани погрешно!
Смята се, че ретроградността на транзитните планети се понася по-лесно от тези, които имат в рождената си карта планета, която заема същата ретроградна позиция. Т.е. ако сега планетата започне ретрограден ход, както при раждането, тогава човек ще усети енергията близо до себе си и проблемите, свързани с нейното обръщане няма да го докоснат силно.

Ретрограден Плутон (до 6 октомври)


В астрологията Плутон е свързан с психоанализа, промяна в мнението и вътрешни убеждения. Периодът, когато Плутон е в ретроградна фаза, е идеален за анализ на минали грешки, предефиниране на отношенията с хората и извеждане на заключения. Използвайте това време, за да преразгледате определени стъпки в живота. Задачата, която той ви дава, е да се отървете от всичко ненужно в живота, да работите върху себе си и да имате смелостта да се изправите пред истината. По време на ретрограден Плутон рискът от кавги се увеличава. Ако искате да изясните някои въпроси, особено във взаимоотношенията си с партньора, въоръжете се с аргументи и търпение.

Ретрограден Сатурн (до 11 октомври)


Астролозите наричат Сатурн планета на хладния ум, яснота, последователност и промяна. Ретроградният Плутон и Сатурн са добро астрологично дуо, което ще ви помогне да промените живота си. Въпреки че Плутон помага да се отхвърли ненужното, Сатурн допринася за изпълнението на амбициозни планове, формирането на нови добри навици, промени в начина на живот, както и за придобиването на знания и образование. Ретроградният Сатурн не обича несериозни и прибързани действия. Затова внимавайте какви решения взимате и помислете няколко пъти, преди да предприемете действия.
В периодите, когато Сатурн е в ретроградно движение, може да срещнем задръжки, трудности или препятствия при извършването на определени действия, но това до голяма степен зависи от това в кой дом на наталната ни карта попада ретроградния Сатурн и дали се среща с други лични планети, ситуацията ще бъде напълно персонализирана.

Ретрограден Юпитер (до 18 октомври)


Юпитер е планета на парите, изобилието и радостта, а във фазата на ретроградност ви насърчава да реализирате грандиозни планове. Това е особено подходящо време за бизнес контакти и кариерно развитие. Ще имате възможност да разпространявате знания, да напредвате и да се усъвършенствате. Нещата, които никога не бива да се забравят по време на ретрограден Юпитер, са бързина и импулсивност. Съществува риск да кажете думи, които не искате или не трябва, а последствията могат да ви струват скъпо.
По време на ретроградно движение на Юпитер, ние ще трябва да научим някои уроци чрез собствения си опит, свързани с вярата и може да има ситуации, в които трябва да се направят корекции в мащабни проекти. Ако трябва да пътувате през тези периоди, опитайте се да организирате пътуванията си по-добре и не се паникьосвайте, ако загубите багажа си. Ще се научите никога да не разчитате на помощта на другите и да станете по-приспособими към реалността.

Ретрограден Нептун (до 1 декември)


Планетата на мечтите и илюзиите, стимулира въображението и творческите изяви, но пречи на правилното възприемане на реалността. Ще имате много креативни идеи, но няма да сте много успешни в решаването на големи предизвикателства. Не се връщайте в миналото, защото то може да събуди у вас негативни емоции. Това е времето, когато скрити тайни и истини могат да бъдат разкрити.

Ретрограден Уран (до 18 януари 2022)


Уран е планета на странностите, ексцентричност, оригиналност, изненади, новини, бунт, свобода. Това се случва всяка година по около пет месеца. Когато Уран стане ретрограден, нашата вътрешна свобода е в светлината на прожекторите. Ретроградният Уран връща към живот старите нереализирани идеи, защитата на свободата и независимостта излизат на преден план. Това е бунт срещу всякакви ограничения. Уран се намира в Телец, земен знак, което означава, че всички промени, които се случват ще допринесат за по-голяма стабилност и укрепване на собствения ни живот. Промяната не винаги е по избор и това е нещо, което много от нас ще научат през следващите месеци. Докато Уран е в ретроградно движение, можете да очаквате всякакви изненади. Уран може да причини екстремни ситуации и хаос, но може да донесе и незабравими моменти!