Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Луна в Близнаци: Време е за промяна, избягвайте конфликти!

От 10:58 ч. на 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври, Луната ще транзитира през въздушният знак Близнаци. Енергията от престоя на Луната в знака Близнаци има благоприятен ефект върху емоционалното състояние и ви позволява да планирате добр, каквото искате да постигнете. Тези дни трябва да се съсредоточите върху постоянството и самоконтрола, за да не направите случайно грешки в изчисленията. Избягвайте конфликти.

Луна в Близнаци е най-доброто време да поканите гости в дома си, да се срещнете с приятели, да посетите нощни клубове, дискотеки. Тези дни са необходими нови впечатления, смяна на обстановката. Време на срещи, контакти, комуникация, пътувания, разходки.

Прическите, направени по това време, ще се окажат добри, но за съжаление няма да издържат дълго. Косата ще порасне бързо, структурата ще остане същата. Не се препоръчва обаче да се подстригвате под Луна във въздушния знак Близнаци поради високия риск от отслабване на косата. Може да стане чуплива и да се разцепват краищата (дори лунният ден да разрешава).

Може да използвате различни балсами – те бързо се абсорбират в косата.

Не се препоръчва да правите удължаване на ноктите, маникюр и педикюр в тези дни. Освен че ще останете разочаровани от резултата, съществува риск от нараняване и увреждане на ноктите от остри инструменти.

За подхранване на кожата е по-добре да използвате не много мазни кремове на базата на билкови екстракти, зърнени кълнове и съдържащи биологично активни вещества.

Когато нанасяте грим, можете да използвате по-цветни нюанси.

Ако работата ви е свързана с натоварване на краката, направете релаксиращи билкови вани на краката, контрастен душ и втрийте кремове в кожата, които ще успокоят и ще помогнат за облекчаване на отоците.

Когато Луната е в Близнаци, най-полезно е да вдишвате ароматите на иглолистни и цитрусови растения, особено мандарина, но не и миризмата на лимон.

Преди лягане може да използвате аромат на жасмин, евкалипт и бергамот. Особено благоприятен ефект има бергамотът, който спасява от униние и депресивни мисли, дава сили за нови дела.

През този период трябва да се избягват различни хирургични и козметични процедури, татуиране на контурите на веждите и устните. Единственото, което може да се направи, е аурикулопластика.

Уязвими са плещите и ръцете, както нервната система и белите дробове. Намалете пушенето и не стойте в непроветрени помещения. Правете повече разходки на свеж въздух или проветрявайте по-често стаите. Противопоказни са операциите на белите дробове.

При напукани ръце - рецепта
Много добър ефект имат картофените компреси. Към добре сварен и пасиран картоф прибавете прясно мляко, докато се получи кашица. Добавете 10 капки рициново масло. Приготвената каша нанесете на марля или тензух и с нея омотайте китките. Държи се, докато изстине.

Четете още: Раци, ноември ви носи силни емоции