Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Лунно затъмнение във Водолей: Силни емоции и необмислени действия

Най-важното събитие на деня е пълнолунието в знак Водолей в 23:21ч, последвано от пълно лунно затъмнение в 4-я градус на Водолей, което е в съвпад с Марс, в опозиция към Слънцето и квадратура към Уран.

Това ще е най-дългото лунно затъмнение за 20 и 21 век , което ще продължи 1 час и 43 минути и ще се състои от две фази - частично затъмнение и общо. По принцип, от началото до края, необичайното затъмнение на Луната ще продължи почти четири часа в двете фази. Лунните затъмнения винаги се появяват при пълнолуние, когато Слънцето и Луната са противоположни (намират се в опозиция) и Земята, преминаваща между тях, хвърля сянка върху Луната, т.е. затъмнява я. Пълното лунно затъмнение се нарича "кървава луна", поради червеникавия цвят, който нощното светило придобива.

„Каквото е горе, такова е и долу!” Напрежение сред планетите и обстановката в обществото ще стане нервна и агресивна. Всичко това ще накара хората да станат прекалено възбудими или депресирани, да действат не съвсем съзнателно, без много да мислят, под влиянието на подсъзнанието. Луната отговаря за психическото състояние на човека, затова по време на затъмнението хората може да се чувстват дискомфортно, да изпитват вътрешна неудовлетвореност, повишена раздразнителност и възбудимост. Лесно поемат негативната енергия на околния свят. Създават се условия за нестабилност, напрежение, силни емоции, липса на самоконтрол, неовладени действия. Не се поддавайте на безразсъдни действия. Премислете няколко пъти преди да предприемете нещо. Конфликтите в семейството ще са чести поради наранена гордост или неоправдани очаквания. Марс е ретрограден, затова трябва да бъдете още по-внимателни, тъй като става двойно по-опасен. Съответно не се препоръчва да се започва нищо ново и важно. Възможно е възобновяване на военни конфликти някъде, тъй като Марс е война, а ретроградността е възобновяване. Въобще двете ретроградни планети - Меркурий и Марс - в края на месеца и началото на следващия, могат да доведат до хаос в световната икономическа структура. Възможно е неочаквано сриване на пазарите, както и началото на мащабни световни търговски войни.

Добрата новина е, че полусекстилът на Сатурн към пълнолунието и затъмнението и в тригон към Уран смекчава малко негативните тенденции. Благоприятно подсилване идва и от предстоящият тригон на Венера с Плутон.

На пътя ви могат да възникнат пречки и Вселената непрекъснато ще ни припомня, че не всичко зависи от нашите желания и понякога е по-полезно да се подчиняваме на обстоятелствата и просто да наблюдаваме ситуацията отстрани.

Към дръзкият призив на планетите трябва да се отнасяме философски. Често се случват подобни явления и ние трябва да ги приемаме със смирение и разбиране. Полезни са благотворителните действия - всяко добро дело, извършено в деня на лунното затъмнение, със сигурност ще се върне при вас стократно, защото ефекта на Бумеранга винаги работи.

Но правете всички безкористно, нямайте задни мисли, не очаквайте отплата за добрините си.

Лунното затъмнение ще засегне всички знаци на Зодиака, но най-вече ще повлияе на Телец, Лъв, Скорпион, Водолей. Ако във вашата натална карта имате лични планети и важни точки (Acs, MC, IC) от 0 до 9 градуса в тези фиксирани знаци, следващите месеци могат да бъдат от решаващо значение. Повече на въздействието на лунното затъмнение ще бъдат подложени жените, хора, които имат в хороскопа си слаба и ранена Луна (когато тя се намира в неподходящи знаци, домове и сключва лоши аспекти с другите планети), както върху деца до 4 г. възраст, също и мъже, при които преобладава в тънкото им тяло повече женска енергия.

По време на лунното затъмнение, много от нашите мисли ще се материализират, затова трябва да приемем правилната настройка. Използвайте техниката за визуализацията, проявете творческо въображение - представете си, че всички ваши тайни желания вече са реализирани и мечтите ви със сигурност ще се сбъднат, това е само въпрос на време. Подходящо време за духовни практики, медитация.

Един час преди затъмнението е добре да не говорите. Препоръчва се да вземете контрастен душ. Започва се със студена и се завършва със студена вода като преди това няколко пъти трябва да редувате студена с гореща вода.

Един час преди затъмнението на бавни глътки изпийте чаша вода с мисълта, че тази вода ще ви пречисти (може да я заредите с Рейки). Препоръчва се 10 минути преди започване на затъмнението да легнете с глава на изток (или на север). По време на релаксацията може да си представяте мислено своя двойник, върху който прехвърляте всички свои недостатъци и качества, от които искате да се освободите. Прехвърлете му и проблемите си. После го завийте мислено във фолио примерно, поставете го в един балон, на който отрязвате връвта и го пускате в небето, той бавно се отдалечава от вас, докато съвсем изчезне. Останете и след това още малко да полежите. Час след затъмнението изпийте втора чаша с вода на бавни глътки с мисълта за новият човек, който вече сте.

6 часа преди пълнолуние всякаква работа с растенията е по-добре да се прекрати. Да продължите може вече 6 часа след точното време на пълнолунието.

Бъдете силни, смирени и приемайте философски нещата!