Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Любов за Девите, нови възможности за Везните през март

Лъв – Март е време, когато трябва да се ангажирате максимално с работата си и да покажете колко сте добри професионалисти. Слънцето и ретроградният Меркурий ще направят квадратура към Юпитер, с което ви предупреждават да избягвате бизнес и финансови рискове. Загубите са възможни и ако се занимавате с развлечения и кетъринг.

Един от най-сложните месеци за сантименталната сфера за вас. Планетите ще повлияят върху вашите любовни отношения и ще предизвикат недоразумения. Венера в началото на март навлиза в знак Водолей и вашето поле на любовта и партньорството, което ще ви мотивира да въведете нещо качествено ново във вашия подход към любимия човек. Ще предприемете повече инициативи за съвместни занимания. Квадратурата на Венера с Марс през третата десетдневка на март ще доведе до напрежение във вашата емоционална връзка. Ще влезете в конфликт с партньора си за общите цели и може да има повишено напрежение и даже изблици на ревност. Юпитер ще има решаващо значение и някои от вас ще успеят да намерят решение на личните си проблеми. Венера ще събуди най-дълбоки чувства у тези, които са още сами и ще засили потребността ви да срещнете някой.

Вашето здраве ще е променливо, така че е важно да се вземат превантивни мерки. Ще се нуждаете от повече почивка, защото мнозина ще се чувстват уморени, ако не и изтощени. Бъдете по-физически активни заради гръбначния стълб, правете упражнения. Пийте повече вода.

Дева – Марс ви носи смелост и сила. Венера прави квадратура с Уран в началото на март и това ви лишава от подкрепа за финансиране на бизнес начинания. Ще бъде необходимо да се отделя повече време и да се работи, за да се постигнат планираните срокове. На 5 март Меркурий ще стартира ретроградното си движение и ще доведе до затруднения в отношенията ви с партньорите (бизнес и лични). Бдете внимателни, когато става въпрос за бизнес, свързан с чужбина. Ще трябва да придобиете нови знания и умения за това. Съвпада на Слънцето с Нептун на 7 март ще ви даде прекалено много оптимизъм, което ще улесни правенето на грешки. Към средата на месеца ще успеете да преодолеете някои от трудностите. Успехи ще имат тези, които работят в областта на туризма и транспорта.

Секстилът на Марс с Нептун ще повиши привлекателността ви и ще подобри интимните отношения с партньора ви, въпреки че пак може да има недоразумения, но те няма да са толкова сериозни. През втората половина на март ще въведете качествена промяна във вашата емоционална връзка, която ще допринесе за постепенното елиминиране на причините, които са предизвиквали разногласия. Свободните представители на знака ще проявят интерес към човек различен от тях, който ще събуди любопитството им.

Трябва да се движите повече на чист въздух, сред природата, далеч от замърсяването на града. Белите ви дробове се нуждаят от чист въздух. Вие сте податливи на респираторни проблеми и настинки. През втората половина на март може да възникне възпаление на гърлото или бронхит. Слънцето е в опозиция на вашето до 21 март , така че трябва да се оттеглите малко и да се погрижите за здравето си. Трябва да се обърне внимание на здравословното хранене през това време, както и да се осигури достатъчно сън.

Везни – Юпитер все още ви подкрепя с хармоничен секстил и ще изпраща благоприятна енергия към вас. В много отношения животът ще ви изглежда лесен. Венера също ще отвори нови възможности пред вас. Ако има нещо в живота, което може да бъде подобрено, то сега би било подходящо време да направите това. Понякога, без много усилия, всъщност можете да постигнете голям напредък, но в дългосрочен план трябва да разчитате само на себе си и да използвате собствените си умения.

Сатурн обаче образува квадратура към знака ви през цялата година, поради което ще се сблъсквате със закъснения или препятствия. Но не трябва да си позволявате да бъдете объркани, да не се отказвате, защото тогава шансовете, които идват чрез Юпитер ще изчезнат. Меркурий, който стартира ретроградно на 5 март до 28-ми, може да ви донесе много неудобства. Бъдете предпазливи при устни споразумения и договори – плановете и уговорките се провалят, писмата не достигат до правилната дестинация, трафикът е хаотичен, договорите се тълкуват погрешно, съветите се възприемат неправилно.

Венера, планетата на любовта и изкуството е до 26 март в знака Водолей и по този начин влияе много благоприятно, защото се формира благоприятен тригонален аспект, така че ще видите приятната страна на живота. Времето е особено благоприятно за любов и приятелства. Здравословното ви състояние ще бъде чувствително към промените на времето и към стреса. Трябва да практикувате често релаксация и да вземате повече витамини за повишаване на имунитета. Вашата диета изисква някои промени по отношение на установените навици.

Скорпион – През март трябва да работите по-усилено, ако искате да напреднете, но Сатурн ви помага и увеличава вашата устойчивост. Ще намерите ефективни начини за преодоляване на пречките, които ви спъват. Меркурий ще стартира ретроградно на 5 март. Избягвайте рисковани действия във вашия бизнес, особено рисковите инвестиции. Вие ще имате успех, ако работата ви е свързана с развлечения, кетъринг, образование, творчество, дизайн и ще успеете да постигнете споразумение за започване на нови проекти.

Любовният ви живот ще бъде доста активен. Слънцето и Меркурий ще бъдат в хармонично положение спрямо вас и ще подпомагат любовният ви живот. Втората половина на март ви носи повече забавления и романтични моменти. Бъдете внимателни на 21-во число от месеца (и около тази дата), когато Венера ще бъде в квадратура с Марс. Избягвайте да влизате във всякакви дискусии и противоречия с партньора си. В любовта и отношенията се изисква сдържаност и да се пазите от негативни влияния. Влизането на Венера в знака на Риби в края на месеца ще ви помогне да подобрите настроението си. В средата на март има вероятност свободните представители на знака да срещнете някой, който ще ви хареса от пръв поглед.

Март ще ви донесе променливо и чувствително здраве, ще има подеми и спадове. Трябва да си обърнете повече внимание. Възможни са ангина, повишена умора, проблеми със стомаха и чести главоболия, които може да са свързани с напрежение и хипертония. По-често контролирайте кръвното налягане, избягвайте прекомерното физическо усилие.