Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Любовен хороскоп за август

Овен – Може да се почувствате малко объркани в любовта. Виновен за това ще е не само ретроградният Марс, но и ретроградният Меркурий, който ще е в сектора на любовта ви. Може да се върнете към предишна любов от миналото. Венера, която се намира в сектора на партньорството ви ще направи тригон с Марс на 9 август и това ще засили страстта между вас и любимия човек. Опитайте се да прекарате повече време заедно и да преживеете повече интимни моменти. Тази страст ще се прояви освен в интимен план и във взаимоотношенията ви. Ще имате разногласия, но относно общите цели. Това може да доведе до чести дискусии с повишено напрежение. И двамата ще бъдете упорити и непоколебими. Докато успявате да се споразумеете за нещо и да постигнете компромис, скоро след това ще възниква нещо ново, за което да спорите. Вашата комуникация ще бъде динамична, но ще намерите общи решения.

За свободните Овни са възможни приключения, но не очаквайте твърде много. Въпреки че няма да сте готови да се обвържете, може да започнете неангажираща връзка, която ще бъде променлива и нестабилна. Има малко шансове да се задържите с този човек.

Телец – Тъкмо, когато мислите, че всичко е наред с любимия човек и Вселената решава да ви изненада. Тази промяна се дължи на Нептун, който ще засегне любовния ви живот този месец. Може да се почувствате объркани, нуждаете се от повече толерантност и повече разбиране. Ще срещнете разногласия и неочаквани конфликти с любимия човек още в началото на август. Те ще бъдат кратки, но силни. Ще успеете да потушите тези неразбирателства и да укрепите връзката си. В средата на август е чудесно да отидете някъде заедно на почивка.

Тези, които са свободни и правят опити да съблазнят човека, когото харесват от дълго време, ще завършат неуспешно. Това може да ви разстрои и да ви извади от равновесие, но за кратко. Може да се сблъскате с неприятна ситуация и да откриете, че тази личност се вижда с някое друго лице. По-късно към края на месеца може да срещнете друг човек, който ще се опита да ви разведри.

Близнаци – Ще се чувствате странно в любовта, а затова ще е виновен ретроградният Меркурий, който е и управляващата ви планета. Изглежда, че ще преразгледате вашите решения, идеи и планове за любовния си живот. Квадрата на Слънцето и Меркурий с Юпитер може да ви донесе неразбирателство с любимия човек относно финансите. Трудно ще се споразумеете и ще стигнете до консенсус относно развлеченията и пътуване поради несъответствие в потребностите и желанията. През втората десетдневка най-после ще успеете да постигнете споразумение и ще преодолеете трудностите във връзката. Ще откриете нови общи интереси. Краят на месеца ви носи интензивни страсти, които могат да излязат извън контрол поради някаква сцена на ревност.

На свободните представители на знака август ще донесе нови запознанства и емоции. Може да срещнете човек с авантюристичен дух, с който ще имате дълги и интересни разговори, но той няма да е готов за обвързване, тъй като предпочита свободните отношения.

Рак – През първата десетдневка на август Венера ще направи квадрат със Сатурн в сектора на партньорството. Ще почувствате по-голямо недоволство от партньора си, което ще ви подтикне да се опитате да промените нещо. Наблегнете на това, което отдавна пренебрегвате във връзката си и така може да изгладите несъгласията. Уморени сте от постоянното търсене на светлина във вашите отношения. Опитвате се да видите най-доброто в ситуацията или в партньора си, но сега ще откриете, че непрекъснатото затваряне на очите ви не е най-доброто нещо за вас и вашите взаимоотношения. През втората половина на месеца изгледите да подобрите отношенията си са по-добри. Едно съвместно пътуване може да помогне да се сближите и да преживеете приятни емоции.

Ако сте свободни все още, емоционалният ви живота няма да ви носи удовлетворение. Излизането няма да ви привлича като преди и ще ви омръзне. Някои хора ще ви дразнят и ще прекъснете отношения с тях.

Лъв – Марс, който се движи ретроградно, в началото на август ще направи квадрат с Уран, което ще предизвика внезапни несъгласия и кавги с емоционалния ви партньор. Конфликтът ще възникне заради други хора. Това ще включва и разногласия с близки роднини на някой от партньорите. Бъдете подготвени за компромиси и избягвайте кавги, ако можете. Ще трябва да инвестирате много търпение и добра воля. След 27 август, когато Марс ще стане директен, ще намали бремето на любовта ви. Партньорските ви отношения ще започнат да се подобряват.

Тези, които са свободни ще се държат малко хаотично и често ще променят мненията и настроенията си. Първо може да бъдете привлечени от някого, защото ви се струва по-специален, но после ще решите, че ни ви харесва. Други от вас ще срещнат човек, който ще им бъде интересен, но няма да искат да се впуснат в любовно приключение.

Дева – През първата десетдневка на август Слънцето прави квадрат с Юпитер и това може да доведе до разногласия в партньорските ви отношения. Ако имате тайни пред партньора си, това може да доведе до много напрежение между вас. Ще трябва да бъдете доста убедителни, за да възвърнете доверието му и да внесете хармония в отношенията си. Или вие или вашият партньор отказвате ясно да погледнете нещата. Свалете розовите си очила, с които гледате любовта. Има нещо, което вашият любим човек прави, което не ви харесва, но все още държите очите си затворени. Защо? Ще трябва да се изправите пред него и да се разберете. Или може би не ви харесва реалността, затова не искате да я видите?Добрата новина е, че щом го правите, любовта може да победи всичко. През втората половина на август Юпитер ще направи аспекта тригон с Нептун, който се намира в сектора на партньорството ви и това ще внесе повече хармония, топлина и нежност във връзката ви.

За тези, които са свободни, квадратурата на Венера със Сатурн ще донесе разочарование от човек, в когото сте влюбени. Ще откриете, че това е емоционално студен и затворен човек, който не е готов да приеме любовта ви.


Везни – В началото на август квадратурата на ретроградния Марс с Уран ще внесе известно напрежение и конфликти в партньорските ви отношения. Влияние върху брака може да окаже обстановката в дома. Ако искате да запазите връзката, тогава не трябва да има обидни нападки и взаимни претенции. Опитайте се да не се намесвате приятелите си при решаването на различията си, не търсете подкрепа от тях. Приятелското участие може да се превърне в още по-големи проблеми. Партньорът ви ще смята, че не ви пука за неговите нужди. Настройте се правилно и му покажете, че ви е грижа, говорете му хубави и мили думи. Втората половина на август ще ви донесе повече разговори за важни общи теми, което ще ви позволи да разрешите минали несъгласия и да издигнете връзката си на по-високо качествено ниво. Ще можете да пътувате заедно и да прекарате добре.

Ако сте били разочаровани от застоя между вас и някой, когото скоро сте срещнали, сега може да решите, че е време да сложите край на тази връзка. Везните ще осъзнаят, че няма идеална връзка и че всеки, с когото се свържат, ще притежава качества, които няма да им харесват.

Скорпион – През август е възможно да има повратна точка в личните ви отношения. Вие няма да бъдете на една вълна с партньора си. Венера в мистериозният дванайсети дом на уединението и ограниченията показва, че някои от вас ще имат тайна любовна афера. Вие или партньорът ви може да срещнете някой друг човек, защото си мислите, че вашите отношения не са обещаващи. Тъй като взаимоотношенията ви не са напълно ясни, може да се почувствате разочаровани. Най-добре се откажете от очакванията си, в противен случай романтичният балон, на който пътувате, може да се спука. Добре е да останете известно време в уединение, което ще ви помогне да се успокоите и за да помислите по-добре върху вашите отношения, да решите какво да предприемете и какво бихте могли да промените в тях. Добра идея е също да заминете някъде двамата на почивка за няколко дена. Ще се засили вашата сексуалност.

Свободните представители на знака нищо не ги заплашва и те ще могат да се свържат по време на почивка с нови партньори, но нека да бъдат внимателни към нови случайни връзки и при най-малкия проблем да отидат на лекар.

Стрелец – Губите твърде много време, за да се безпокоите за разни неща. Време е да се вземете в ръце. Грижете се за личните си отношения и се стремете да запазите хармонията в тях. В противен случай могат да възникнат много конфликти.

Свободните Стрелци да разширят своя социален кръг и да търсят нови запознанства. Венера ще благоприятства приятелските и любовните ви отношения. Крайно време е да бъдете по инициативни и да започнете да флиртувате с противоположния пол. За тези, чието сърце все още не е заето, последният месец на лятото ще бъде доста успешен. Представителите на знака ще бъдат по-уверени от всякога. Ще ходят с високо вдигната глава, привличайки вниманието на противоположния пол с природното си обаяние. Някои ще установят романтична запознанство с човек по-висок социален статус.

Козирог –В емоционален план малко ще бъдете отдалечени и отчуждени един от друг с половинката си. Опитайте да не сте толкова упорити, особено за дреболиите. Семейните ви отношения до голяма степен зависят от емоционалното ви състояние и настроението. Някои от разправиите ще бъдат на финансова основа. Венера може да донесе много щастливи моменти в личния ви живот през втората половина на месеца. При семейните Козирози ще помогне да се хармонизират отношенията, а тези, които имат връзки, но нямат сключен брак, могат да вземат вече решение да узаконят отношенията си в близко бъдеще.


Някои от свободните представители на знака ще имат възможност да започнат връзка с човек, който заема висока позиция в обществото. Може да се влюбите в някого на официално събитие или да се срещнете любим човек на път.

Водолей – В началото на август квадратурата на ретроградният Марс и Уран ще донесе известни трудности и разногласия в семейните отношения. С малко повече внимание и разумно отношение ще успеете да намалите напрежението и да разпределите домашните и семейни отговорности. През втората половина на месеца секстилът между Венера и Меркурий ще ви даде благоприятни възможности да пътувате с любимия човек за няколко дни и това ще ви позволи да прекарате приятни мигове заедно. Мнозина ясно ще чувстват, че не могат да контролират всичко, което се случва с тях, особено когато става въпрос за любов. Време е да обърнете страницата и да оставите това, което ви кара да не се чувствате добре, дори ако означава намиране на нова любов.

Тези, които са свободни все още, ако отидете през първата десетдневка с приятели на море или планина, имате голям шанс там да срещнете човек, с когото можете да прекарате романтични мигове, но за нещо по-сериозно не се надявайте.

Риби – През август има противоречиви планетарни влияния, поради което в любовта ви може да възникнат противоречия. Трябва да бъдете устойчиви на съблазните и изкушенията и да останете верни на партньора си. Трудно ще запазите аферата си в тайна. Не правете неща, за които ще съжалявате по-късно. В началото на месеца може да научите, че партньорът ви е крил нещо от вас и това да предизвика кавга между двама ви. През втората половина на месеца тригонът между Юпитер и Нептун, който е във вашия знак ще подобрят отношенията ви, ще внесат повече нежност и внимание между вас. Може да си организирате едно съвместно пътуване, при което ви очакват много красиви моменти.

За свободните представители на знака този период също ще е благодатен. Голяма е вероятността да срещнете някой, който да ви привлече и да се зародят помежду ви дълбоки чувства. Това може да бъде и някой ваш колега.