Автор
Десислава Недева

Любовна съвместимост между Дева и Стрелец: Противоположностите се привличат

Всеки Стрелец има нужда от една Дева в своя живот, която да ближе раните му и да му дава сила, за да продължи напред в трудните моменти. Разликите в характера и темперамента на тези две зодии са драматични, но връзката помежду им е изненадващо силна и може да преживее и най-турбулентните периоди, за да се докаже във времето.

Обяснението на тази устойчивост се крие във факта, че както Девата, така и Стрелецът са подвижни знаци. Те са гъвкави, адаптивни, не робуват на догми и не се страхуват да сменят рязко както мнението, така и начина си на живот, когато сметнат, че е наложително. Стрелецът е силно привлечен от импулсивните, вълнуващи и рисковани начинания, докато Девата предпочита удобството на реда, стабилността и рутината. И двамата обаче имат интелектуален подход в живота и с охота ще дискутират своите преживявания в края на деня. Тази среща на умовете им е крайъгълният камък, който им помага да побеждават там, където другите двойки се провалят.



Извън магията на любовта, тези два знака доста трудно общуват помежду си като колеги, съседи или просто приятели. Стрелецът намира Девата за прекалено скучна и предсказуема, докато Девата е възмутена от фриволното и нахално поведение на Стрелеца. Когато обаче Купидон ги прониже с любовната си стрела, тези два знака буквално се преоткриват. Земната Дева влиза услужливо в ролята на коректив за палавите схеми на огнения Стрелец, а той от своя страна внася известна доза забава в монотонния свят на своята любима.

Не всичко е цветя и рози, обаче, не си мислете, че различията могат така лесно да се преодолеят. Бохемският стил на живот на Стрелеца, който може да го вкара в няколко чужди спални, тотално противоречи на моралните ценности и философията за живот на Девата. А изневярата е сериозна и основателна причина за раздяла. Отдадеността и стабилността на земната зодия не заслужава такова егоистично поведение. За щастие, ако Стрелецът е на високо интелектуално ниво, то той би поел много от честността на Девата и това би засилило неговите положителни качества като откритост и желание за споделеност. Тогава везните се уравновесяват и всичко между тях върви като по вода. Е, ще има някои малки камъчета, в които да се спъват от време на време, но това само ще заздрави връзката им в перспектива.



Стрелецът е достатъчно дебелокож, за да не се срине под постоянната критика, която Девата е свикнала да отправя към своите партньори. От своя страна пък Девата е непоклатима пред излишните драми, които обича да спретва Стрелецът, защото тя вече е минала по този път и знае, че те са плод на голямата му емоционалност, която все още не се е научил да владее. Между тях има едно такова взаимно разбиране и проява на толерантност, които им позволяват да извървят дългия си път заедно, въпреки огромните различия.

Взаимно уважение, прямота и добра комуникация – това е рецептата за успех и дълготрайност на взаимоотношенията между тези два знака. Връзката им е здравословна и конструктивна, тъй като никой не се възползва от другия поради някакви лични облаги, нито има борба за надмощие помежду им. Те притежават различни качества и недостатъци, но са достатъчно интелигентни да ги осъзнаят и да работят, за да ги синхронизират.

Четете още: Любовна съвместимост между Лъв и Стрелец: Страст и ревност на кристали