Автор
Десислава Недева

Любовна съвместимост между Лъв и Стрелец: Страст и ревност на кристали

Какво можем да очакваме от сливането на един Лъв и един Стрелец в една връзка? Категорично взаимно привличане съществува и искри прехвърчат между тези два страстни, уверени в себе си огнени знака. Ако говорим за кратки авантюри, това е идеалната двойка, но дали по същия начин стоят нещата и когато говорим за по-сериозни и дълготрайни взаимоотношения? Предстои да разберем в следващите редове.

И двата знака са отворени към света и силно социални и въпреки, че Стрелецът се слави като авантюристът на зодиака, Лъвт и неговата царствена осанка не остават на по-задни позиции. Тази двойка ще приеме предизвикателствата на живота с отворени обятия, а светът ще им отвърне със същата дружелюбност и ще въвлече много приятели в цялата тази семейна идилия. Отстрани изглеждат толкова забавни и безгрижни, че е наистина трудно да си представите, че някакъв проблем може да помрачи щастието им.



Това несъмнено е една силна връзка, макар че и двамата ще трябва да преглътнат голяма част от егото си и да направят хиляди компромиси в името на общото им бъдеще заедно. Лъвът е свикнал да живее в абсолютен лукс и ако поради някаква причина бъде изваден от зоната си на комфорт или фриволното поведение на Стрелеца му дойде малко в повече, напрежението ще се усети на всички нива и във всичките му възможни форми. Основният проблем обаче се корени във факта, че Лъвът има нужда да се чувства обожаван и това да му бъде демонстрирано 24/7, докато лековатото отношение на Стрелеца не предполага подобно страхопочитание.

Лъвът е доста обсебващ и ревнив знак, а изискванията на Стрелеца за повече свобода във връзката им доста често ще предизвикват неговия гняв. За щастие той е достатъчно широко скроен и оптимистичен като личност, за да приеме несъвършенствата на своя партньор и да се опита да разбере мотивите му. Ключова роля в успеха на тяхната връзка играе именно този баланс между отдаденост и лична свобода. И все пак, ако някой се издъни накрая, то това със сигурност ще бъде Стрелецът, тъй като Лъвът като фиксиран знак е доста по-стабилен и устойчив. Колкото и състрадателен и благороден знак да е Лъвът, той не би простил изневяра и Стрелецът ще бъде изгонен от царския дворец на мига. Той е прекалено горд и липсата на моногамност в една връзка определено е нещото, което ще я срине из основи.



Огънят и топлината, която излъчват тези два знака, когато се слеят в едно, е толкова възхитителна, че всички им предричат дълъг и щастлив семеен живот. Истината е, че кратките романси са за предпочитане, защото са крайно изпепеляващи, но те все пак имат потенциала да се превърнат в нещо наистина стойностно, ако Стрелецът бъде достатъчно благоразумен и не се впуска в безсмислени афери. Лъвът също трябва да се научи да бъде малко по-гъвкав и да ограничи проявата на собственическо чувство, ако не желае да саботира връзката си.

Четете още: Любовна съвместимост между Овен и Лъв: Един истински любовен пожар