Автор
Десислава Недева

Любовна съвместимост между Овен и Водолей: Необикновеният тандем

Когато погледнете за първи път такава двойка, веднага ви става ясно, че имат много какво да научат един от друг. За съжаление самите те нямат усещането, че трябва да почерпят знания и опит от партньора си и това доста ги дърпа назад. Овенът е егоистичен и арогантен в пряк контакт с другите, докато Водолеят е любезен на пръв поглед, но в по-дълбок разговор може така да ви закопае на интелектуално ниво, че да ви се прииска да се скриете в някой ъгъл и да плачете цял ден. Истината е, че представители на тези два знака могат да бъдат перфектни приятели или бизнес партньори, но те са особени по свой собствен и различен начин и рядко създават успешен любовен тандем.



Трудно е да разберем на какво се гради съвместимостта между Водолей и Овен. Астрологията може да ни даде някои жокери в случая. Овенът се управлява от планетата на войната Марс, докато Водолей е под опеката на Сатурн, който е олицетворение на сдържаността и логиката, както и на Уран – визионерът в Слънчевата система. Агресивната натура на Овена, готова да избухне за най-дребното недоразумение среща отпора на хладнокръвния Водолей, който винаги е над нещата и не разбира за какво толкова се ядосва неговия партньор. Съвместимостта помежду им е възможна единствено и само ако и двамата правят постоянни компромиси.

Спокойно, нещата не са толкова трагични, колкото изглеждат. Овенът се възхищава на необикновения и ексцентричен характер на Водолея, докато Водолеят е впечатлен от инициативността на Овена. Заедно могат да създадат силно творчески екип, като единият превръща в реалност невероятните идеи на другия. Човечеството със сигурност би било облагодетелствано от съществуването на подобен съюз. Крехкият баланс, върху който се крепи тази връзка обаче, бива разрушен с лекота, когато стресът и непредвидените ситуации вземат своя връх. Ключът е да се открие нетрадиционен принцип на коопериране, защото моделът, в който единият се грижи за сметките, другият за домашните задължения, определено няма да сработи тук.



Със сигурност Овенът запалва пожара между завивките, а разнообразният и изпепеляващ сексуален живот може дълго време да крепи връзката им. Лошото е, че емоционалният и темпераментен характер на Овена може да накара Водолеят да се почувства притиснат. Все пак да не забравяме, че огънят (Овен) има нужда от въздух (Водолей), за да оцелее в този земен свят, докато на Водолея не му е нужен никакъв огън. И все пак огънят придава повече живот и енергия в живота на въздушните знаци, но ако това е за сметка на тяхната свобода и безгрижие, те безцеремонно ще се лишат от нея на секундата.



Истински крайъгълен камък в отношенията между тези два знака може да се окаже въпросът за личното пространство и верността. Докато Овенът изисква да му бъдете верни, Водолеят държи на своята свобода.

Нека погледнем архетипите на тези две зодии и нещата ще станат кристално ясни за всички. Овенът е деятелят, героят на времето. Той мечтае да бъде обичан и боготворен за смелите си постъпки. Водолеят е визионерът, който също би се радвал да получи признателност за гениалните си идеи, но не държи да бъде обсипван с любов и ласкателства. Той с лекота казва истината така, както я чувства и запазва самообладание, докато го прави. Деятелят, известен със своята прямост, също няма да ни спести от своята истина, но ще я гарнира и с голяма доза емоционалност. Когато истината на единия знак е прекалено далеч от истината на другия, тогава настъпва голямата драма в техния живот. Но успеят ли да уеднаквят стандартите, тогава тези двамата могат да сътворят невероятни неща заедно. А ние само можем да стоим отстрани и да им се възхищаваме.

Четете още: Топ 5 на най-лошите съпруги според зодията