Автор
Десислава Недева

Любовна съвместимост между Телец и Стрелец: Любовникът срещу Авантюриста

Телец и Стрелец – Любовникът и Авантюристът. Как според вас се случва съвместимостта между тези два знака, когато единият иска да си остане вкъщи и да се отдаде на интимни ласки, докато единственото, за което копнее другият е да опознава света и да се среща с интересни хора? Не може да се отрече обаче, че има какво да научат един от друг, но различията им са толкова големи, че дълготрайна връзки трудно може да просъществува.

На пръв поглед тези две зодии нямат абсолютно нищо общо помежду си. Телецът е внимателен, приветлив и практичен партньор, но в същото време доста ревнив и с голямо собственическо чувство, докато Стрелецът е дързък, оптимистичен и прям. Сред топ приоритетите на Телците са създаването на стабилно семейство и уютен дом, а също и успешна кариера, докато Стрелците имат по-възвишени очаквания за бъдещето, включващи борба за истинност и справедливост, добро образование и много пътувания. Когато Телец и Стрелец стъпват във връзка, тя обикновено започва доста турбулентно, докато се напаснат значителните различия в техните характери.



Не може обаче категорично да се отрече, че не съществува привличане между тези два знака. Телецът е зашеметен от безгрижното отношение към света на Стрелеца. Животът с него му се струва вълнуващ, леко див и опасен, но все пак страхотен. Стрелецът също изпитва силно, но необяснимо влечение към Телеца и вероятно никога не би си признал, че се възхищава от дълбините на душата си на неговата стабилност и завиден здрав разум. Тяхната връзка е бурна и страстна, тъй като суровата сексуалност на Любовника се слива по един екстравагантен начин с експресивността на темпераментния Авантюрист. Но за съжаление това далеч не е достатъчно за създаването на стабилна основа за по-дълготрайна връзка.

Ако все пак успеят да преодолеят различията, ще осъзнаят, че всъщност имат много сходна ценностна система и двамата са брутално откровени. Чувствителните Телци нямат нито време, нито желание да ви баламосват с карамелизирани лъжи, а Стрелците както знаем са известни с бруталната си искреност. Няма да има тайни помежду им, което както се досещате е доста ползотворно за връзката. Проблемът е, когато се случи така, че се появи нещо, което действително трябва да остане несподелено. Защото Стрелецът не се слави с високия си морал и верността не е от силните му страни.



Стрелците не виждат проблем в това да имат няколко сексуални партньори едновременно, а за Телците идеалната връзка се базира на вярност и доверие. Всъщност Авантюристът не иска да нарани никого, той просто е прекалено експанзивен в сексуалните си желания и тяхното задоволяване. Той обича своя партньор не по-малко, просто проявата на огнената му натура включва и желанието да експериментира извън рамките на своята връзка. А Любовникът, разбира се, ще бъде съкрушен, ако разбере за похожденията на своя партньор. Ето защо такива взаимоотношения няма да просъществува още дълго след подобно разкритие, освен ако нямат предварителна договорка да бъдат в отворена връзка. Приятелят на Стрелеца трябва да бъде наистина нетипичен представител на зодия Телец, за да се съгласи на подобен род екзотични отношения.

В случай, че Стрелецът се съгласи да остане моногамен (или поне дискретен, за да не нарани чувствата на Телеца), отношенията могат да се развият прилично добре. Стрелецът ще помогне на Телеца да разшири своя мироглед, докато Телецът ще научи своя партньор колко са важни стабилността и семейните традиции. В един момент, обаче, Стрелецът ще започне да се чувства неспокоен и някак притиснат. Това в никакъв случай, че означава, че ще иска да напусне своя любим, но със сигурност ще се засили още повече желанието му да бъде свободен и да залитне встрани, за да се почувства отново жив. Във всички случаи, някой от двамата ще се окаже в ролята на жертва и това няма как да завърши с хепи енд.



Има обаче една тайна рецепта за справяне със ситуацията. Ако се опитат да намерят баланса във връзката и да лавират успешно между възходите и паденията на своите взаимоотношения, връзката помежду им може страшно много да ги обогати и да им помогне да израснат като личности. Когато Телецът се научи да овладява своя инат, а Стрелецът успее да ограничи в здравословни граници желанието си за свобода, истинската любов ще възтържествува над всички различия в характерите. Въпросът е само един. Ще издържи ли връзката им достатъчно дълго време, за да могат да го осъзнаят? Ние се надяваме, че отговорът е „да“ и им пожелаваме попътен вятър и дълги години щастлив семеен живот.

Четете още: Не ви върви в любовта? Вероятно сте една от тези четири зодии.