Автор
Десислава Недева

Любовната съвместимост между Рак и Лъв: Приказка с хепи енд

Рак и Лъв са съседни зодии, поради което се разбират перфектно и като колеги, и като добри приятели. Не са рядкост и успешните любовни отношения между тези два знака, макар че те рядко разбират мотивите на другия в дълбочина.

Архетипът на Лъва е Благородникът, а на Рака – Домошарят. Когато двата архетипа встъпят в партньорски съюз, историята на тяхната любов ще ви напомни учудващо на приказката за Пепеляшка. Първоначално Ракът ще бъде пленен от царствената осанка на Лъва, докато с напредване на времето Домошарят ще спечели благородното сърце на своя любим с малките радости на живота, които ежедневно му предлага в най-чиста форма – любов, вярност и щастливо семейство. И въпреки, че тяхната приказка винаги завършва с хепи енд, по пътя на мечтите си те срещат не малко трудности.

Причината, която стои зад успешното приятелство между тези два знака, е доста тривиална в астрологично отношение. Лъвът се управлява от Слънцето, което е своеобразен израз на Аз-а и мъжката енергия. Луната пък се явява управител на зодия Рак, като го дарява с качества като силна емоционалност и женственост. Мъжката и женската енергия на двата знака се допълват по един естествен начин и дори може да се заключи, че връзката им е предопределена да се случи.



Балансът между елементите на двете зодии също е особено важен за успеха на тяхното партньорство. Лъвът е огнен знак, докато Ракът е воден. Комбинацията предполага силно сексуално привличане и пълна отдаденост един към друг. Жизненоважно е Ракът да внимава да не помрачи позитивната натура на Лъва с тревожните си мисли и тенденции към депресия. Лъвът също трябва да е деликатен в отношението си към чувствителния и сензитивен Рак.

На практика излиза, че Ракът може да предложи на един Лъв всичко, от което той има нужда, както и обратното. Грижовният Рак ще обсипе с внимание и обич своя Благородник. Междувременно Лъвът може да предложи своята силна, динамична и закриляща енергия, до която Домошарят се чувства на най-сигурното място на света. Въпреки че единият е екстроверт, а другият интроверт, двамата успяват да открият баланса в своите отношения. Когато видите как се държи такава двойка на публично място, веднага оставяте с впечатлението колко много любов изпитват един към друг. Съществува една удивителна сантименталност в тази зодиакална съвместимост, която е източник на много споделени мигове на щастие.



Бохемският стил на живот, който Лъвовете предпочитат да водят, може сериозно да противоречи на пестеливия характер на Раците. Общият дом на тази двойка е уютен и впечатляващо приветлив, но широките пръсти на Благородника могат сериозно да притеснят Домошаря. Въпреки че Лъвът е по-доминиращият знак, Ракът е този, който може да оказва по-сериозен емоционален натиск на своя партньор. Ето защо, ако Ракът не се чувства щастлив поради някаква причина, това задължително ще рефлектира сериозно върху техните отношения. Ако искат да имат дълготрайна и безоблачна връзка, тези два знака не трябва в никакъв случай да допускат единият да се чувства застрашен по някакъв начин от начина на живот на другия. Така например, когато връзката преживява труден момент, Ракът има тенденцията да се затваря в себе си и да изпада в депресивни състояния. Това Лъвът го намира за доста потискащо и неприемливо, което допълнително влошава нещата.

Ракът притежава свойството да бъде доста манипулативен, а това никак няма да се понрави на гордия Лъв, когато в един момент се усети какво точно се случва. Добрата новина е, че и двамата са много отдадени един на друг и амбициозни натури, така че истинската любов в тяхната връзка винаги ще надделява. Те просто няма да оставят нещата да се изплъзнат между пръстите им, а ще работят здраво, за да запазят добрите си отношения. Така приказката на тяхната вдъхновяваща любов наистина ще завърши с най-впечатляващия хепи енд, който можете да си представите.

Четете още: Как се целуват отделните зодии?