Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Май носи нова любов на Раците

Рак – Първата половина на май ще изисква търпение и разбиране от ваша страна. Ако не сте готови да отстъпите и да направите компромиси, ще ви бъде особено трудно. Ще започнете малко нестабилно месеца, с възходи и падения в настроението, но скоро ще възстановите емоционалната стабилност и ще пренасочите живота си само към позитивните неща.

Новата Луна на 5 май ще благоприятства сектора на приятелствата, ще се запознаете с нови хора, които ще окажат много положително влияние върху живота ви. Имате повече сили, отколкото си мислите, за да превърнете вашите намерения в нещо осезаемо. През първите две седмици трябва да избягвате радикални решения и да икономисвате повече пари.

След 15-то число Венера - планетата на любовта ще влезе в приятелския за вас знак Телец и ще защити личния ви живот от негативите. През месеца на хоризонта се появяват големи промени, може би дори ще изпитате силно чувство, подобно на просветлението. Старайте се да не бързате с нещата, бъдете честни при оценката на реалните перспективи и собствените си способности.

Тези, които имат връзки (отношенията им са уязвими и трябва много да внимават), ще продължат да работят по въпросите на доверието и отдаването. Пълнолунието на 19 май във вашия сектор на любовта ще предизвика силни емоции.

Ако нямате партньор, нарастват шансовете да срещнете някой, който да ви накара да летите в облаците.

Лъв – Възможно е в началото на месеца да се чувствате уязвими, объркани, неспокойни, защото около вас има ситуации, които не можете да контролирате. Но бъдете търпеливи, защото енергията на динамичното новолуние на 5 май, което попада в най-високата точка на вашия хороскоп, ще ви донесе стабилност и положителни трансформации относно всичко свързано с вашите цели, ще отнеме напрегнатите моменти и ще ви внесе хармония и щастие.

Много благоприятен момент е да промените местата, които посещавате и да се срещате с много интересни и специални хора. В началото на май Марс е в приятелския за вас знак - Близнаци, който ще ви придаде повече енергия и увереност. Това е времето, когато ще почувствате, че всичко е възможно.

Докато Слънцето се движи през 10 дом на кариерата ви (до 21 май), вниманието ви ще е насочено към професионалните цели. Ще бъдете напълно фокусирани в тази област.

Най-добрите дни за любов са 9 и 10 май, когато Венера ще прави тригон с Юпитер и ще разшири царството на истинската любов. Харизмата, която излъчва вашата личност, ще бъде по-подчертана на 10, 11 и 12 май, когато Луната ще преминава през вашия знак и ще ви придаде магнетичен чар.

Ще се почувствате изпълнени с енергия и позитивност и ще можете да се наслаждавате на възвишени моменти, особено в любовта. В средата на месеца може да срещнете старата си любов или ще има повторение на стари модели на поведение в отношенията.

Дева През май като цяло ще бъдете изпълнени с жизнена енергия и физически сили. Слънцето ще ви кара да се чувствате по-балансирани и здрави. Интуицията ви ще бъде силна, лесно ще вземате решения. Често ще действате импулсивно. Освен това ще имате интензивни емоции и пълен спектър от преживявания. Не може да се твърди, че ще бъдат само положителни. Умението да се правят отстъпки е много важен аспект в любовта.

Старайте се да не наранявате твърде много, за да угодите на собствените си интереси. Настъпва време да започнете нещо различно и да се освободите от ситуации, които ви притесняват и не ви позволяват да живеете в мир със себе си. Може на моменти да се чувствате претоварени, но шансовете за по-големи успехи са винаги там, пред вас и просто не трябва да се отказвате. Не бъдете толкова взискателни към себе си, защото здравето ви може да пострада

Възползвайте се от свободното си време и се посветете на грижи за себе си и да правите каквото искате, защото заслужавате почивка. Скоро ще осъзнаете, че не е необходимо да живеете нащрек, тъй като нещата ще се нареждат както желаете. Ако се отпуснете и оставите всичко на течението, ще почувствате, че животът ви е много по-добър.

След 21 май жизнените ви сили ще започнат да намаляват. Въздържайте се от впускане в сериозни проекти. Втората половина на месеца Венера ще ви подсигури много красиви часове и моменти.