Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Майската цветна Суперлуна променя живота ни завинаги - пожелайте си любов

При Пълнолуние Слънцето символично се противопоставя на Луната. Нощното светило прилича на голяма светеща топка, хипнотизираща и привличаща вниманието. Майското пълнолуние обикновено се нарича Цветна Луна. Името „Луна на цветята“ се отнася до пробуждащата се природа на пролетния сезон. През май цъфтят най-красивите цветя.

Феноменът "Цветна луна" е специален тази година. На 26 май 2021 г. ни очаква триада от астрономически събития:

Пълнолуние;
пълно лунно затъмнение;
Суперлуна.



Какво е Суперлуна? По това време Луната ще бъде най-близо до Земята, така че ще изглежда много по-голяма и по-ярка от обикновено. Това ще бъде втората и последна Суперлуна за тази година.

Пълнолунието този месец съвпада с пълно лунно затъмнение. Лунните затъмнения се случват по време на фазата на пълнолуние. Това явление се случва, когато Земята попадне между Луната и Слънцето, което кара Земята да хвърли сянката си върху Луната. По време на затъмнението Луната е напълно затъмнена от земната сянка, което придава на луната червеникав оттенък. От този феномен произхожда терминът "Кървава Луна". Това пълно лунно затъмнение ще бъде видимо в западната част на Северна и Южна Америка, Източна Азия, Австралия, Океания.

Пълнолунието винаги е особено време, защото символизира кулминацията на лунния цикъл. Време, когато ключови моменти от нашия живот започват да дават плод и човек се изпълва с духовни жизнени сили.

Пълнолунието винаги е напрегнат опит - кулминацията на всяка мисъл, чувство и желание, които сме имали през целия лунен месец. Във фолклора се казва, че в нощта на Пълнолунието се случват странни неща. То оказва силно влияние върху настроението ни. Въпреки че няма научна основа, която да подкрепи това твърдение, ние вярваме, че в живота има много необясними и загадъчни неща, които науката не може да обясни.

Разгледайте грешките си, направете заключения и се опитайте да ги използвате в бъдеще. Не обръщайте внимание на бремето, което е било на раменете ви от дълго време и не поглеждайте назад. Също така е безполезно да мислите за всичко, което ви се е случило. Дори да сте се провалили някъде, вие сте достатъчно силни, за да поправите грешките си.

Енергията на пълнолунието е много силна, затова е добре да се извършат ритуали за пречистване.

Важни астро-съвети

По време на пълнолуние почистете жилищата и работните си места. Когато вашият дом или офис е претрупан, умът ви също ще бъде претрупан. Не започвайте нищо ново. Това е време на размисъл, вдъхновение и релаксация.

Бъдете сдържани и избягвайте да влизате в разправии и конфликти. Що се отнася до емоциите, това определено не е време за бурни реакции. Всички важни въпроси прехвърлете за други дни - рискът от грешка е голям. Не вземайте импулсивни решения. Сега те са подчинени на емоциите. Дайте си време за размисъл и отложете за следващите дни.

Запишете на хартия това, което вече не ви е необходимо или ви тормози и го изгорете на пламъка на свещ. Този ритуал помага за премахване на вътрешните блокажи. Смята се, че Пълнолунието има голяма енергийна сила, способна да реализира намеренията на хората. На Пълнолуние можете да си отправите пожелание към Вселената, има голям шанс за неговото изпълнение. Желанието трябва да е само едно, това, за което най-силно копнеете, а не няколко. Трябва да съсредоточите цялата си сила и енергия върху една мисъл. Само ако човек иска нещо много силно и искрено, тогава Вселената ще помогне да сбъдне мечтата си. Много е важно какво точно искате и как го формулирате. Не трябва да се отнася до други хора.

Винаги има място за повече творчество и забавление в живота ви. Постарайте се да правите онези неща, които ви носят радост и удоволствие. Слушайте любима музика, вземете четката на художник и рисувайтеq колкото можете, излезте с приятели, или прочетете добра забавна книга. Не забравяйте, че сърцето ви се храни само и единствено от щастие.

Четете още: Вселената ни изпраща знаци постоянно. Как да не ги пропуснете?