Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс опозиция Плутон: Навлизаме във взривоопасен период, ето как да се възползвате от него

На 5 юни Марс в Рак прави пълно противопоставяне на Плутон в Козирог. Влиянието на аспекта обхваща дните преди и след аспекта. Това е силна енергия, енергията на „всичко или нищо“, енергия на борба, разочарование и напрежение. Това е аспект на деструктивност, бруталност, безсърдечие, но също и на голяма страст и сексуална енергия!

Във всеки случай, под въздействието на този аспект, бихте могли да бъдете много напрегнати, особено ако не знаете как да канализирате тази мощна енергия... Тук двете планетни енергии са противопоставени една на друга и всяка "дърпа" одеялото към себе си.

Опозицията е по оста Рак/Козирог. Рака отговаря за семейството и семейните въпроси, а Козирога - амбициите и кариерата. Тези две области са противопоставени и някъде ще има напрежение и разочарование. Желанието за предимство и доминиране е много силно. Ако не се овладеят тези енергии, водят към деструктивност или разрушение.

В същия този ден Луната е в Овен, също силна и агресивна енергия. Скоро след опозицията на Марс и Плутон (22:41ч), през нощта на събота срещу неделя Луната прави квадратури с Плутон и после с Марс. Веднага след това Луната ще влезе в така наречения празен ход, така че тези квадратури ще са последните аспекти преди Луната да се премести в знак Телец сутринта в 08:47ч.

По време на този транзит конфликтите, които се случват в близките дни, може да са доста интензивни. Енергията от този аспект може да бъде много безпощадна и силна, да реагира на нашите действия с насилие. Ето защо е необходимо да сте в равновесие, да не оставяте ситуация или човек да ви изхвърли от пътеката.

През този период можете да бъдете агресивни и импулсивни поради потока от свръхчувствителни емоции, които кипят у нас. Тези две планети предизвикват в нас вътрешен конфликт, който събужда мании, страсти, подтиква към кавги и борба. Но, както всеки аспект, и този има своята добра страна. По време на този транзит може да усещате прилив на физическа енергия, решени сте да постигнете целите си. Способни сте на голямо количество упорита работа. Дава ни сили отново да станем, когато паднем.

Съществува опасност от сексуално насилие или прояви на ревност. Необходимо е да се избягват места, хора и ситуации, които могат да бъдат източник на агресия и насилие. Опасни са места, където има разгневени хора, тълпи и сборища. Бъдете внимателни, когато сте в лоша среда и с хора, на които нямате достатъчно доверие. Избягвайте конфликти с полицията, други униформени и властите.

За този транзит са характерни още здравословни проблеми, възпаления или нараняване. Необходимо е внимание при работа с инструменти, машини, оръжие, опасни химикали и радиоактивни вещества, газ, електрически ток, особено ако Марс има квадратура или опозиция с Плутон и в рождената ви карта. Тогава става животозастрашаващ период.

За да разберете още повече за въздействието на този аспект, трябва да знаете в кои домове на личния ви хороскоп се намират тези две планети и какви аспекти правят с наталните планети. За щастие този транзитен аспект не трае дълго и ако е възможно, опитайте се да се справите с тази енергия, което понякога не е никак лесно.