Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс в Близнаци носи нови измерения на събитията

На 20 август планетата Марс навлезе в знака Близнаци, тук ще остане много дълго, транзитът ще продължи до края на годината понеже ще бъде и в ретрограден период и ще даде много енергия на всички въздушни знаци и не само на тях.

Марс в Близнаци е по-гъвкав и многостранен, отколкото в други знаци, но също така е по-малко фокусиран и по-малко решителен от преди. Транзитът на Марс през въздушните знаци, но особено за родените под знака на Близнаци, повишава интелектуалните способности. Това не е само физическа активност, тук умът също е активен и винаги зает.

Енергията ще бъде инвестирана в събиране и предоставяне на информация, комуникация, учене, разговори, дискусии, а телефоните и достъпът до интернет ще присъстват още повече в живота ви.

Ще имаме повече опции и възможности за избор. Ще открием нови измерения на събитията. Това е отличен период за нови идеи и тяхната реализация, ще има нови начала. Многото идеи и честите промени в ситуациите могат да доведат до повърхностност или разсеяност, всичко ще стане много по-динамично и ще ни омръзва по-бързо.

Може да откриете, че трябва да правите избор между множество опции. Може да говорите повече от обикновено за това, което ви дразни, да пишете гневни съобщения или да забележите, че сте нервни и саркастични повече от друг път. Без ясна посока и дисциплина, този транзит може да доведе до много хаотични катаклизми. Затова внимавайте, ако сте склонни да губите концентрация, ако лесно се отегчавате.

Насърчавайте любопитството си и се опитвайте да решавате проблемите по нов начин. Бъдете отворени към нови хора и нови ситуации, които ще се появят в живота ви сега, може би нищо от това няма да е дълготрайно, но ще бъде интересно и може да отвори някои други пътища за вас.

Това е благоприятно време за започване на ново хоби и е особено благоприятен период за изучаване на музикален инструмент, например китара или пиано, или за записване в училище по чужди езици.

Комуникацията ще е интересна, оживена, много по-бързо и лесно ще се осъществява. Внасянето на доза търпение в живота ще бъде предизвикателство за много от вас, защото този транзит носи напрежение, но предлага и решения.


Три зодии ще получат особен прилив на енергия.

Овен
Марс е вашият управител, който ще бъде в хармония със знака ви, така че влиянието му ще бъде осезаемо при вас. Старайте се винаги да имате какво да правите, в противен случай ще станете раздразнителни и неспокойни. Ако имате в списъка си задължения и такива, които можете да свършите бързо и лесно, първо се заемете с тях. Така ще съхраните силите си за предизвикателствата, които ви очакват.

Близнаци
Това ще бъде вашето време, вашият момент да блеснете. Ако предстои да вземете важно решение, това е транзит, който ще ви помогне да направите важна стъпка и може да ви доведе до магически успех. Не се стеснявайте да поемате напълно нови проекти, особено такива, които събуждат истинска страст във вас. Ако сърцето ви танцува, Марс ви казва да отидете там, където ви води този ритъм.

Водолей
Докато Марс преминава през вашия приятелски, въздушен знак, вие също ще изпитате вълна от огромна креативност. Време е най-после да изявите своя талант, въображение, интелект, тези качества не бива така лесно да се пропиляват. Дайте възможност на другите да оценят повече вашите нови идеи и уникален подход. Финансовото удовлетворение допълнително ще засили вашата мотивация.