Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс в Козирог: Планирайте, за да превърнете мечтите в реалност!

Марс ще пребивава в знак Козирог до 5 март. Марс в Козирог носи амбиция, постоянство, борбеност и издръжливост. Този транзит спомага за постигането на целите и позволява да се решат проблемите, да се приложат на практика нови проекти и да се засили самоувереността. Марс се чувства напълно комфортно в Козирог, защото тази енергична планета е насочена към успех, точно както Козирогът е свързан с усилена работа и постигане на цели, за да напредне.

Всъщност енергиите на Марс протичат толкова мощно и лесно в Козирог, че астролозите казват, че той „екзалтира“ в този знак. Затова този период е отличен за поемане на големи задачи и за довеждането им чак до финала.

За разлика от Марс в Овен (който действа пряко и бързо) и Марс в Скорпион (който има емоционална интензивност в действията си), Марс в Козирог действа по-предпазливо, структурирано, ефикасно и прагматично. Това е мощен транзит, но по по-занижен начин. Марс обикновено се насочва напред силно, решително и импулсивно, но когато Козирогът наблюдава нещата, Марс ще има повече посока. Планетата на действието ще продължи напред, но ще го прави по-спокойно и към много директни цели, което наистина дава на Марс повече сила от всякога.

Козирогът се управлява от Сатурн, планетата на структурата и стабилността. Така че, когато Марс влезе в този знак, забравете за отдаване на мечти или импулсивно поведение. В този момент ще гледаме на живота през по-реалистичен и уравновесен обектив. Марс в Козирог иска от нас да изследваме какво е пред нас, да планираме следващия си ход и да се заемем с действия, за да превърнем идеите в реалност.

Марс в Козирог е насочен към организация и дисциплина. Енергията се използва по по-практичен и ефикасен начин, особено в личните нагласи и има тенденция да бъде насочвана към професионалната област. Това е време, което призовава за повече организация, защото ще бъде възможно да се получат конкретни резултати, постигане на напредък и професионален успех.

Има и друга страна на прагматичната енергия, създадена от Марс в Козирог. Марс иска да действа, а Козирогът иска да се увери, че го правим с цел. Тогава този транзит е подходящото време да преоценим предишните си цели и да си поставим нови по-ясни цели, за да можем да ги постигнем по-добър и по-ефективен начин.

Нито Марс, нито Козирогът се страхуват от упорита работа. Ако нямаме сериозна цел, този транзит ще ни насърчи да намерим такава.