Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс в квадратура със Сатурн – всяка съпротива е безполезна, отстъпете пред ограниченията!

За половин година двете планети се срещат за трети и последен път засега. Точната дата на този неблагоприятен транзит е на 13 януари, но въздействието се усеща много преди и след тази дата. Енергиите вече са сменени, тъй като скоро смениха знаците. Двамата генерали се срещат на бойното поле в последните дни на битката. Те са изчерпани и готови за преговори. Време е за примирие и уреждане на дипломатически отношения.

Настоящото взаимодействие между Марс и Сатурн символизира битка на волята, сблъсък между противоположни сили. Това се случва в глобален мащаб, но и във всеки един от нас, на вътрешно, емоционално и психологическо ниво. Много от нас се чувстват неспокойни, блокирани и неспособни да вземат решения. Усещането да избуташ бизон нагоре по хълма, да се опиташ да преодолееш непреодолимо препятствие, скоро ще свърши. Но дотогава…

Това може да бъде много разочароващ и неприятен период, през който ще се чувстваме депресирани. Този аспект е сложен и предизвиква вътрешен конфликт. Човек започва да се съмнява в силата си, страхува се да изглежда слаб. Енергията ни е на минимум и не се чувстваме толкова жизнени.

Марс е физическата и сексуална енергия, воля и начин на действие. Сатурн е начинът, по който човек търси надеждност и стабилност в живота. Енергията на Марс е ограничена от Сатурн, т.е. може да има ограничения върху физическата активност и проявленията на волята. Сатурн ни налага ограничения, подкопава здравето ни и сякаш излива кофа студена вода върху страстите ни. Често опитвайки се да правим нещо, ще ни преследва
усещането, че всичко ни пречи и спъва на всяка стъпка, сякаш обстоятелства, събития и хора са се сговорили срещу нас. Това е толкова неприятно и досадно.

Появяват се чести изблици на гняв. Ядосваме се лесно на околните за щяло и нещяло, всичко ще ни дразни. Този период ще се характеризира с импулсивност и раздразнителност, инат и упоритост, избухливост! Възникват спорове, кавги, конфликти сякаш от нищото. Чести травми, наранявания или заболяване. Възможно е да чуем за фатална или насилствена смърт, жертви на насилие.

По време на този транзит може да възникват проблеми в сексуалния живот, дори ако преди всичко е вървяло добре.


Ако в този момент имате благоприятни и поддържащи транзити в наталната си карта, този транзит може да ви отмине по-леко и дори незабелязано, но ако имате напрегнати аспекти, тогава ще го усетите по-силно. Например, ако имате планети или други важни точки между 0 и 5 градуса във Фиксирани знаци (Телец, Лъв, Скорпион или Водолей), тогава е вероятно да почувствате натиска доста силно и разтърсващо.

Не предприемайте нищо важно. Характерни за периода са прояви на слабост и грешни постъпки и действия. Възможно е да има закъснения и възпрепятстване в плановете. Всичко ще изисква големи усилия. Отложете поне за една седмица.

Не се препоръчва да се правят хирургически интервенции и вадене на зъби, особено ако имате лоши аспекти към личния си хороскоп, като изключим належащите и животоспасяващи случаи. Пазете се да не станете жертви на насилие. Ограничете контактите, избягвайте разправии с непознати, места, където има много хора, внимавайте при шофиране или дори като пресичате като пешеходци.
В крайна сметка „Всичко тече, всичко отминава!“